Osmanlıca Kelb ne demek?

İçindekiler:

  1. Osmanlıca Kelb ne demek?
  2. Allâme-i cihan ne demek?
  3. Beni Kelb kabilesi ne demek?
  4. Kelb soyu nedir?
  5. Kelb kabilesi Türk mü?

Osmanlıca Kelb ne demek?

kelb / كلب (Çoğulu: Ekâlib-Eklüb-Kilâb) Köpek, it. Meşhur bir yıldız. İki adım arasına koyarak dikilen kayış. Yolcuların, yük üstünde azıklarını astıkları demir çengel.

Allâme-i cihan ne demek?

ALLÂME. (ﻋﻼّﻣﻪ) i. (Ar. 'allām'dan 'allāme) Çok âlim, çok bilgili, her şeyi bilen, her ilimde üstat olan kimse: Şeyhülislâm-ı cihan allâme-i devr ü zaman (Fıtnat Hanım) Etti senden işittiğim âyât / Beni allâme-i kitâb-ı hayât (Muallim Nâci). Zaman olur, onlardan da dünya ölçüsünde allâmeler yetişir (Sâmiha Ayverdi).

Beni Kelb kabilesi ne demek?

Benî Kelb (Arapça: بنو كلب), büyük bir Arap kabilesidir. Aslen Yemen menşeli olan Kelbliler Suriye bölgesinde Dûmetülcendel, Tedmür, Sava ve Semâve civarında oturuyorlardı. Kabilenin başlıca kolları Benî Adî, Benî Züheyr, Benî Uleym, Benî Cenâb b. Hubel, Benî Abdullah ve Benî Ureyne'dir.

Kelb soyu nedir?

Aslen Yemen menşeli olan Kelbliler Suriye bölgesinde Dûmetülcendel, Tedmür, Sava ve Semâve civarında oturuyorlardı. Kabilenin başlıca kolları Benî Adî, Benî Züheyr, Benî Uleym, Benî Cenâb b. Hubel, Benî Abdullah ve Benî Ureyne'dir.

Kelb kabilesi Türk mü?

Benî Kelb (Arapça: بنو كلب), büyük bir Arap kabilesidir. Aslen Yemen menşeli olan Kelbliler Suriye bölgesinde Dûmetülcendel, Tedmür, Sava ve Semâve civarında oturuyorlardı.