LAM ne demek radyoloji?

İçindekiler:

  1. LAM ne demek radyoloji?
  2. LAM Tıbbi ne demek?
  3. LAM ne demek tıp?
  4. İnterstisyel akciğer hastalığının tedavisi var mı?
  5. Lam kitlesi ne demek?

LAM ne demek radyoloji?

Lenfanjiyoleiomyomatozis (LAM) etyolojisi bilinmeyen bir hastalık olup reproduktif dönemdeki kadınlarda görülür. Hava yollarında, kan damarlarında ve lenfatik damarlarda atipik düz kas hücrelerinin anormal proliferasyonu vardır1.

LAM Tıbbi ne demek?

Lenfanjiyoleyomiyomatozis (LAM) nadir görülen ölümcül bir akciğer hastalığı. Genellikle kadınlarda görülen bir hastalıktır. Histolojik olarak değerlendirildiğinde anormal düz kas hücrelerinin coğalıp yayılması ve kist vasıtasıyla akciğerin işlevsel kısımlarının dejenerasyonu olarak karakterize edilebilinir.

LAM ne demek tıp?

Lenfanjioleiomyomatozis (LAM) ağırlıklı olarak doğurganlık çağındaki kadınları etkileyen ve nadir görülen (sıklığı yaklaşık 1/400.000), idiopatik, diffüz, ilerleyici bir interstisyel akciğer hastalığıdır (1).

İnterstisyel akciğer hastalığının tedavisi var mı?

Genellikle interstisyel akciğer hastalıklarının tedavisi uzun süreli (3-12 ay veya daha uzun) bağışıklığı baskılayan ilaçlardan oluşur. Tedaviye başlandıktan sonra takipte şikayetlerin sorgulanması, muayene bulguları, solunum fonksiyon testleri ve 6 dakika yürüme testi sonuçlarına göre tedavi şekillendirilir.

Lam kitlesi ne demek?

Pulmoner lenfanjioleiyomiyomatozis (LAM) daha çok doğurganlık çağındaki kadınları etkileyen akciğerin nadir kistik hastalığıdır. Progresif dispne, tekrarlayan spontan pnömotoraks, şilotoraks ve bazen tekrarla- yan hemoptizi görülebilen semptomlardır.