Wattmetre ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Wattmetre ne için kullanılır?
  2. Güçmetre ne işe yarar?
  3. Sığaçlar hangi akımla çalışır?
  4. Bobin doğru akımda çalışır mı?
  5. Sayısal wattmetre nasıl çalışır?

Wattmetre ne için kullanılır?

Bir elektrik devresindeki gücü ölçebilmek için o devreden geçen akımın ve gerilimin değerlerinin bilinmesi gerekmektedir. Dolayısıyla wattmetre bağlı bulunduğu devrenin hem akım değerini hem de gerilim değerini ölçer ve bu iki değeri çarparak devrenin gücünü verir.

Güçmetre ne işe yarar?

Güç ölçer PCE-GPA 50, 1 veya 3 faz yüklerin akımını ölçmek için kullanılır. Bu güç ölçer özellikle 2000 A'ya kadar olan ölçüm aralıkları ile karakterize edilir. Diğer bir vurgu, güç ölçerin grafik görüntüsüdür. PCE-PCM1 Güç Ölçer, enerji tüketimi ile emilen güç tespiti için çok amaçlı kullanılan bir ölçüm Cihazıdır.

Sığaçlar hangi akımla çalışır?

Sığaçlar doğru akım (DC) altında enerji depolama özelliğine sahipken, alternatif akımda daha farklı davranış sergilemektedir.

Bobin doğru akımda çalışır mı?

Bu nedenle bobine DC akım uygulandığında bobin ilk anda yalıtkan daha sonra iletkendir. Bobine AC akım uygulandığında ise akımın yönü devamlı değiştiği için bir direnç gösterir. Bobinler kısaca, DC akıma az zorluk (kolaylık), AC akıma zorluk gösterir; yani doğru akımı geçirip, alternatif akıma direnç gösterir.

Sayısal wattmetre nasıl çalışır?

Güç miktarını belirtmek için wattmetre üzerindeki işaretli ölçekte hareket eden ibre, gerilim bobine de tutturulmuştur. Gerilim bobinin hareket etmesine izin verilirken akım bobini sabit tutulur. Akım, akım bobinden geçtiğinde, bobinin çevresinde elektromanyetik bir alan oluşturur.