Depositum ne demek?

İçindekiler:

  1. Depositum ne demek?
  2. Vedia sözleşmesi nasıl bir sözleşme?
  3. Eksik borçlar nelerdir örnek?
  4. Eksik borçlar nelerdir Borçlar Hukuku?

Depositum ne demek?

Saklama Sözleşmesi (Depositum) Saklama sözleşmesi Türk hukukunda rızai bir sözleşmedir. Sözleşmenin meydana gelmesi için saklayanın saklatanın kendisine bıraktığı bir taşınırı güvenli bir yerde koruma altına alma konusunda anlaşmaları gerekir; sözleşmeye konu malın saklayana teslim edilmesi şart değildir.

Vedia sözleşmesi nasıl bir sözleşme?

Vedia(bailment) temelde menkul mülkiyetle ilgili bir anlaşmaya dayanır. Vedia, vedia olarak verme; tevdi etme; belli bir maksatla ve iade edilmek üzere menkul mülkiyetle ilgili bir anlaşmadır. Yukarıda vermiş olduğumuz örnekte olduğu gibi, kişi saatini tamirciye, saatindeki arızayı gidermesi için veriyor.

Eksik borçlar nelerdir örnek?

Borcun doğumu anında eksik borç olarak nitelendirilen borçlardır. Bu borç türüne örnek olarak kumar ve bahisten doğan borçları, evlenme simsarlığından doğan ücret borçlarını, ahlaki ödevlerden doğan borçları, sözleşmeden doğan borçları ve malikin iyiniyetli zilyet karşısındaki borcunu verebiliriz.

Eksik borçlar nelerdir Borçlar Hukuku?

Eksik borçlar, borçlu tarafından rızaen yerine getirilmediği takdirde alacaklı tarafından dava ve cebri icra yoluyla takip edilemeyen borçlardır. ... Borçlu borcu kendiliğinden yerine getirirse, gerçek bir ifa söz konusu olur ve borçlu ifa etmek zorunda olmadığını sonradan öğrenmiş olsa dahi ifa ettiği borcunu geri alamaz.