Tıbbi Aromatik Bitkiler sertifikası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Tıbbi Aromatik Bitkiler sertifikası ne işe yarar?
  2. Tıbbi ve aromatik bitkiler nerelerde çalışabilir?
  3. Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri nelerdir?
  4. Fitoterapi Bölümü Nedir?

Tıbbi Aromatik Bitkiler sertifikası ne işe yarar?

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası Sertifika Geçerliliği. Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu sertifikası ile 1. Kesme çiçek üretim seralarında, 2. Süs bitkileri kooperatif ve birliklerinde istihdam edilebilir.

Tıbbi ve aromatik bitkiler nerelerde çalışabilir?

Programdan Mezun Olanların İş Bulma İmkânları: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri unvanını alan bu program mezunları; Tıbbi bitkiler ithal ve ihraç eden firmalar, bitkisel ilaç imal eden laboratuarlar, bu bitkilerin yetiştiriciliği yada toplayıcılık faaliyetlerinde bulunan sektörler, tıbbi bitki drogları üreten ve ...

Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri nelerdir?

Alıç, Anason, Atkestanesi, Biberiye, Çörek otu, Çuha çiçeği, Defne, Devedikeni, Ekinezya, Fesleğen, Gül, Hunnap, Ihlamur, Isırgan otu, İğde, Karadut, Karahindiba, Kuşburnu, Lavanta, Limon, Limon otu, Mersin, Menekşe kökü, Misk adaçayı, Nane, Ökse otu, Pelin otu, Safran, Sumak, Tarçın, Zambak ve Zencefildir.

Fitoterapi Bölümü Nedir?

Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin içerisinde yer aldığı bilim dalı, tabiattan elde edilen bitkileri tıp ve kozmetik alanında kullanılan ürünlere dönüştürülmesi konusunda incelemeler ve araştırmalar yapar.