Azerbaycan tıp kaç lira?

İçindekiler:

  1. Azerbaycan tıp kaç lira?
  2. Azerbaycan Üniversiteleri iyi mi?
  3. Azerbaycan'da nasıl okunur?
  4. Azerbaycan tıp fakültesine nasıl girilir?

Azerbaycan tıp kaç lira?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler 3 yıl Azerbaycan'da okuduktan sonra yatay geçişle Türkiye'ye geçiş yapıp mezuniyetlerini Türk üniversitelerinden alabiliyor. ... Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde eğitim 6 yıldır. Azerbaycan'da tıp eğitimi ücreti dolardır.

Azerbaycan Üniversiteleri iyi mi?

Dünya ratingine göre Azerbaycan yüksek öğretim kurumları sıralamasında ilk üçte Hazar Üniversitesi (651. sırada), Kafkas Üniversitesi (700. sırada), Bakü Devlet Üniversitesi (701. sırada) bulunuyor.

Azerbaycan'da nasıl okunur?

Azerbaycan'da eğitimler örgün, ikinci öğretim (belirli bölümlerde) ve açık öğretim şeklinde gerçekleştirilmektedir. Uzaktan eğitim programları bulunmamaktadır. Azerbaycan üniversitelerinde okumak için özel giriş koşulu bulunmaz. Türk öğrenciler lise diplomaları ile başvurularını gerçekleştirebilir.

Azerbaycan tıp fakültesine nasıl girilir?

Azerbaycan'da tıp okumak için öncelikle ülkenizde üniversite giriş sınavına girmeniz gerekmektedir. Devamında aldığınız puan ile YÖK Atlas üzerinde bulunan Azerbaycan üniversitelerini tercih etmeniz gerekir. YÖK üzerinden yerleşemeyen öğrenciler yabancı öğrenci kontenjanlarından da başvuruda bulunabilir.