Kamu davası memuriyete engel mi?

İçindekiler:

  1. Kamu davası memuriyete engel mi?
  2. Kamu davasının açılmasının ertelenmesi memuriyete engel mi?
  3. Denetimli serbestlik nasıl işliyor?
  4. Adli sicil kaydı olan memur olabilir mi?

Kamu davası memuriyete engel mi?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). ... Bazı suçlardan mahkumiyet halinde ceza miktarı ne olursa olsun suçun niteliği (vasfı) memuriyete engeldir. Uygulamada bu suçlara “memuriyete engel suçlar” denilmektedir.

Kamu davasının açılmasının ertelenmesi memuriyete engel mi?

Kişi devlet memuru olarak görev yapıyorsa kamu davasının açılmasının ertelenmesi ile birlikte devlet memurluğuna son verilemeyecektir. Kişi 5 yıllık erteleme süresi içerisinde kasıtlı bir suç işlemediği durumunda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecektir.

Denetimli serbestlik nasıl işliyor?

Denetimli serbestlik yasası, kişinin ailesiyla bağlarını sürdürebilmesi ve dış dünyayayla uyum sağlayabilmesi gerekçesiyle çıkartılmış bir yasadır. Hükümlü cezasını cezaevinde infaz ederken koşullu salıverilmesine belli bir süre kalınca tahliye edilerek dışarda sosyal hayat içerisinde denetim altında tutulmaktadır.

Adli sicil kaydı olan memur olabilir mi?

Devlet Memurları Kanununda "... kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına... ... kaydıyla devlet memuru olarak atanmanız mümkün .