Istirahat mi istirahat mi?

İçindekiler:

  1. Istirahat mi istirahat mi?
  2. Kalbur üstü nasıl yazılır?
  3. Sayılar ne zaman bitişik yazılır?
  4. Kalbur üstünde kalmak ne demek?
  5. Işe gitmemek için rapor nasıl alınır?
  6. E devletten rapora nasıl bakılır?
  7. Türkçede rakamlar nasıl yazılır?

Istirahat mi istirahat mi?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, istirahat etmek şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "istirihat etmek, istarahat etmek, istirihatetmek " gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "istirahat etmek"tir.

Kalbur üstü nasıl yazılır?

Kalburüstü mü?” yoksa “Kalbur üstü mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kalbur üstü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kalburüstü şeklinde olmalıdır.

Sayılar ne zaman bitişik yazılır?

Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Para ile ilgili işlemlerle senet, çek vb. ticari belgelerde geçen sayılar bitişik yazılır: 650,35 (altıyüzelliTL,otuzbeşkr.)

Kalbur üstünde kalmak ne demek?

Kalbur Üstü deyiminin anlamı:Toplum içinde insanların ya da herhangi bir değerin karşılaştırılmaları sonucu birinin diğerinden daha üstün, güzel değerli olma durumlarıdır. İnsanların ise daha daha başarılı olmasıdır.

Işe gitmemek için rapor nasıl alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışan bir işçi hastalık veya kaza nedeniyle işe gelemeyeceği zaman bunu kanıtlamak adına devlet veya özel hastaneden onaylı sağlık raporu getirerek bunu kanıtlamak zorundadır. Aksi halde gelmediği gün sayısı kadar ücret maaşından kesilir.

E devletten rapora nasıl bakılır?

E-devlet üzerinden yapabileceğiniz iş görmezlik rapor sorgulaması için takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir; – https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak e-devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Türkçede rakamlar nasıl yazılır?

Sayıların Yazılışı
  1. Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıldan beri, on dört gün, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki hafta sonra, üçüncü sınıf vb. ...
  2. Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb.
Daha fazla öğe...