Devlet memurluğundan çıkarma cezaları aşağıdakilerden hangisi tarafından verilmektedir?

İçindekiler:

  1. Devlet memurluğundan çıkarma cezaları aşağıdakilerden hangisi tarafından verilmektedir?
  2. Memur savunma isteme süresi kaç gündür?
  3. Emekli olan devlet memuruna disiplin cezası verilir mi?
  4. Memurluktan atılan geri dönebilir mi?

Devlet memurluğundan çıkarma cezaları aşağıdakilerden hangisi tarafından verilmektedir?

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, bu yönetmeliğin 17 nci maddesinde gösterilen usule uygun olarak ve ilgisine göre, 13 üncü maddede belirtilen Adli Tıp Kurumu Disiplin Kurulunun veya Bakanlık Disiplin Kurulunun uygun görüşü alınmak suretiyle atamaya yetkili amirce; devlet memurluğundan çıkarma cezası da, 12 nci ...

Memur savunma isteme süresi kaç gündür?

(3) Memur, yetkili kurulun veya disiplin amirinin yedi günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapar. (4) Savunma istemine ilişkin yazıda, süresi içinde yapılmaması hâlinde savunma hakkından vazgeçilmiş sayılacağı belirtilir.

Emekli olan devlet memuruna disiplin cezası verilir mi?

Disiplin suçunu işlediği anda görevde bulunan ancak daha sonra emekliye ayrılan, istifa eden, müstafi sayılan ve başka bir suç nedeniyle Devlet memurluğundan çıkarma cezası almış olan memurlar da dahil tüm Devlet memurları hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.

Memurluktan atılan geri dönebilir mi?

Memuriyete girişte aranan şartlardan her hangi birini taşımadığı sonradan anlaşılan ya da görevi sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybedenler memuriyetten çıkarılır. Bunlar, aradan 6 ay geçtikten sonra yeniden Devlet memuru olabilirler.