Badminton Badminton ne demek?

İçindekiler:

  1. Badminton Badminton ne demek?
  2. Badminton topu kaç kaz tüyünden yapılır?
  3. Badminton nedir nasil oynanır?
  4. Badminton Topu hangi hayvan?

Badminton Badminton ne demek?

Tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmemesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.

Badminton topu kaç kaz tüyünden yapılır?

Badminton topu, bir merkeze bağlı 14 – 16 tüyden veya tüy formunda materyalden oluşan özel bir tasarıma sahiptir. Yumuşaklığıyla sakatlama ihtimalini tamamen ortadan kaldıran tüytop, 4,73 – 5,5 gr ağırlığında hafif bir modeldir.

Badminton nedir nasil oynanır?

Dünya çapında sevilerek oynan bir spor dalı olarak bilinen badminton oyunu kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyundur. Badmintonda amaç, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanmaktadır. Bunun sonucunda en çok sayı alan kişi kazanmış olur.

Badminton Topu hangi hayvan?

Tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmemesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.