Bisikletin gidonu neresi?

İçindekiler:

  1. Bisikletin gidonu neresi?
  2. Bisiklet gidonu ne ise yarar?
  3. Gidon boyu ne kadar olmalı?
  4. Bisiklet yüksekliği nasıl olmalı?
  5. Kısa gidon boğazı ne işe yarar?
  6. Bisiklet gidon boyu nasıl ayarlanır?
  7. Aero gidon ne demek?
  8. Gidon kaç mm?
  9. Bisiklet koltuk boyu nasıl olmalı?
  10. Açı Ayarlı gidon boğazı ne işe yarar?
  11. Gidon yüksekliği nasıl olmalı?

Bisikletin gidonu neresi?

Gidon : Bisikletin direksiyonuna verilen addır.

Bisiklet gidonu ne ise yarar?

Uygun gidon ve elcikler ile size göre ölçülmüş ve ayarlanmış oturma pozisyonu, ellerinizdeki/kollarınızdaki karıncalanma ile omuz/sırtlardaki ağrıyı önler. Tur gidonlarının hafif eğimli (trekking/riser modeli) olması kol ve bileklerinizdeki ağrıyı engelleyeceğinden önemlidir.

Gidon boyu ne kadar olmalı?

Genelde gidonlar 50-60 cm boyundadır. Vücuda göre kabaca bir ölçü saptamak için omuz genişliğine 8-10 cm eklemek yeterlidir. Bu genişlik rahat nefes almak için gereklidir. Fakat trafikte kullanılan bisikletlerde gidon genişliği normalden biraz daha az olabilir.

Bisiklet yüksekliği nasıl olmalı?

İşaret koyduğunuz yerden yere olan uzaklığı metreyle ölçün. Elde ettiğiniz yükseklik sizin bacak uzunluğunuzu göstermektedir. Doğru sele yüksekliğiniz ise bu elde ettiğiniz yükseklikten 10 cm daha kısa olmalıdır. Yani eğer bacak uzunluğunuz 75cm ise doğru sele yüksekliği 65cm olmalıdır.

Kısa gidon boğazı ne işe yarar?

“Uzun bir gidon boğazı, bisikletin gidonu ile daha fazla uzaklık demektir, bu da özellikle yüksek hızlarda daha az duyarlı hissettirmesine karşın, daha dengeli bir tutuş sağlar. Kısa bir gidon boğazı ise daha hassas bir tutuş ama daha az stabil bir hissiyat sunacaktır.

Bisiklet gidon boyu nasıl ayarlanır?

Gidon Boyu İdeal olan, kolların omuzdan 45 derece açıyla elciklere uzanması ve darbeleri azaltmak için dirseklerden hafifçe kırık olmasıdır. Bu pozisyonda fren ve vites kollarına kolayca erişiminiz olduğundan emin olun. Unutmayın!

Aero gidon ne demek?

Bir diğer alternatif de “ergo” gidon. ... El üzerinde baskı noktaları oluşturabilen standart dairesel gidonlara kıyasla daha yassı profilli “kanat” ya da “aero” denilen bir gidon baskıyı el boyunca dağıtabilir.

Gidon kaç mm?

Büyük Boy Gidon Boğazı - 35mm (31.8mm) DECATHLON - Decathlon.

Bisiklet koltuk boyu nasıl olmalı?

Sele boyu kullanıcının bel yani kemer hizasında olmalıdır. Sele boyu düşük olursa,pedalı çevirirken diz kırık kalır,hem pedala tam güç veremezsiniz. Hem diz ve bel ağrısı başlar. Sele boyu yüksek olursa yine ayak ucuyla pedala bastığınız dan hem ayak bilekleriniz ağrır hem yine pedala tam güç veremezsiniz.

Açı Ayarlı gidon boğazı ne işe yarar?

GİDON BOĞAZI Gidon boğazı farklı uzunluk ve açıları ile bisikletçilerin konfor seçeneklerini artırır. ... Bu yüzden standart üretilen kadrolar kişiselleştirilirken gidon boğazı seçenekleri işe yarar. Hatta bazı şehir ve tur bisikletlerinde ayarlanabilir açılı gidon boğazları tercih edilmiştir.

Gidon yüksekliği nasıl olmalı?

Gidon Yüksekliği Gidonun, gidon boğazının üst noktasının selenin üst hizasından 4-5 cm aşağısında olması başlangıç için uygundur.