Devlet memurluğundan çıkarma cezası alanlar tekrar memuriyete dönebilir mi?

İçindekiler:

  1. Devlet memurluğundan çıkarma cezası alanlar tekrar memuriyete dönebilir mi?
  2. Devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren fiil ve haller nelerdir?
  3. Disiplin cezalarından hangileri uygulandıktan 5 yıl sonra özlük dosyasından silinebilir?
  4. Kinama cezası nasil kalkar?
  5. Uyarma cezası yükselmeyi etkiler mi?

Devlet memurluğundan çıkarma cezası alanlar tekrar memuriyete dönebilir mi?

Memuriyete girişte aranan şartlardan her hangi birini taşımadığı sonradan anlaşılan ya da görevi sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybedenler memuriyetten çıkarılır. Bunlar, aradan 6 ay geçtikten sonra yeniden Devlet memuru olabilirler.

Devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren fiil ve haller nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Disiplin cezalarından hangileri uygulandıktan 5 yıl sonra özlük dosyasından silinebilir?

MADDE 40- (1) Özlük dosyasına uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları işlenen devlet memurları, cezanın uygulanma tarihinden itibaren; a) Uyarma ve kınama cezalarında beş yıl, b) Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında on yıl, geçtikten sonra, atamaya yetkili ...

Kinama cezası nasil kalkar?

Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının sicil dosyasından silinmesi istenebilir.

Uyarma cezası yükselmeyi etkiler mi?

Öte yandan, Uyarma cezası almış olmak; görev değişikliği ve naklen atanma konusunda memur için engel oluşturabileceği gibi, ilave kademe ilerlemesi yapmasını ve azami yükselebileceği derecenin üstündeki dereceye yükselmesini de geciktirebilmektedir.