Hastane disiplin Kurulu kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. Hastane disiplin Kurulu kimlerden oluşur?
  2. Disiplin Kurulu ne yapar?
  3. Belediyede disiplin cezasını kim verir?
  4. Disiplin Kurulu toplantısına kimler katılır?

Hastane disiplin Kurulu kimlerden oluşur?

a) Kurulların başkan ve üyeleri, Başbakanlık ve Bakanlıklarda Müsteşarlar, bunlara bağlı kurumlarda kurumların başında bulunan Müsteşar, Genel Müdür ve Başkanların teklifi ve ilgili Bakanın onayı ile görevlendirilirler. b) Kurullar bir başkan ve dört üye olmak üzere beş kişiden oluşur.

Disiplin Kurulu ne yapar?

Madde 4 – Disiplin Kurulu, Genel Kurul'ca seçilen beş asıl ve beş yedek üyeden oluşur. Disiplin Kuruluna aday olabilmek için herhangi bir disiplin cezası almamış olmak zorunludur. Disiplin Kurulu, kendisine yansıtılan konuları inceleyerek karara bağlar.

Belediyede disiplin cezasını kim verir?

Büyük Şehir Belediyelerinde çalışan memurlar hakkında Devlet Memurluğundan çıkarma cezası verme yetkisi Büyük Şehir Belediyesi Yüksek Disiplin Kuruluna aittir.

Disiplin Kurulu toplantısına kimler katılır?

a)Disiplin kurulu, dershane müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında dershanedeki kadrolu öğretmenler arasından öğretmenler kurulunca gizli oyla seçilecek üç üyeden oluşur. Üç öğretmen de yedek üye olarak seçilir. Oy tasnifi öğretmenler kurulunda yapılarak sonuçları ilân edilir.