Askere giderken yol parası ne zaman yatar?

İçindekiler:

  1. Askere giderken yol parası ne zaman yatar?
  2. 2021 Askerlik yol parası ne kadar?
  3. Askere giderken yol parası nasıl alınır?
  4. Asker ailelerine yardım ne zaman verilecek?

Askere giderken yol parası ne zaman yatar?

Yol parası yatma süresi değişim gösterebilmektedir. Bazı durumlarda askerlerin yol parası ücreti askere gitmeden 2-3 gün içinde yatmaktadır. Bazı durumlarda ise yol parası ücretinin askere gidildiğinde alınması mümkündür. Bu nedenle net bir süre sınırı bulunmamaktadır.

2021 Askerlik yol parası ne kadar?

Tüm koşullar göz önünde bulundurularak, askerlik yol paraları 0-600 KM arasında yol gidenler için bir günlük 20 TL para verilecektir. 601-1200 KM arasında yol gidecek vatandaşlarımız için ise iki günlük 40 lira gibi bir ücretlendirme söz konusudur.

Askere giderken yol parası nasıl alınır?

Askerlik yol parası PTT şubelerine yatırılmaktadır. PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür. Paranın alınabilmesi için kimlik numarası yeterli olmaktadır. Diğer yandan Ziraat Bankası üzerinden de askerlik yol paraları çekilebilmektedir.

Asker ailelerine yardım ne zaman verilecek?

Bu yardım programında hak sahibi ödemeleri, yılın çift ayları olan; Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında yapılmaktadır. Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24'ü ile 28'i arasında yapılmaktadır.