Sendika izni kimlere verilir?

İçindekiler:

  1. Sendika izni kimlere verilir?
  2. Sendika şubeleri kaç üye ile kurulur?
  3. 4688 sayılı kanun nedir?
  4. Konfederasyon Yönetim Kurulu en az ve en çok kaç üyeden oluşur?
  5. Sendika temsilcisi basın açıklaması yapabilir mi?
  6. Sendika kurmak için en az kaç üye gerekir?
  7. 4688 sayılı kanun kimleri kapsıyor?
  8. 4688 sayılı kanun yürürlükte mi?
  9. Sendika ve sendika şubeleri yönetim kurulları en az ve en çok kaç üyeden oluşur?
  10. Sendikaların zorunlu organları kaç kişiden oluşması gerekir?
  11. İşçi sendika temsilcisi nasıl seçilir?
  12. Konfederasyon en az kaç kişiden oluşur?
  13. Kimler işçi sendikası kurucusu olabilir?

Sendika izni kimlere verilir?

4688 sayılı Kanun, sendika izni kullanabilme hakkını; sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile sendikaların il, ilçe ve işyeri temsilcilerine tanımıştır.

Sendika şubeleri kaç üye ile kurulur?

Onaltı yaşını doldurmamış olan üyeler genel kurullarda oy kullanamazlar ve delege olamazlar. Yönetim kurullarının oluşması: Madde 15 – Sendika ve sendika şubeleri yönetim kurulları en az üç en çok dokuz üyeden, konfederasyonların yönetim kurulları ise en az beş en çok yirmidokuz üyeden oluşur.

4688 sayılı kanun nedir?

4688 sayılı Kanun, Uluslararası sözleşmelerde yer alan "Örgütlenme Özgürlüğü" nün ulusal düzeyde yasallaştırılarak kamu görevlilerinin sendikal haklarını özgürce kullanabilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hizmet verimliliğinin artırılması, sendika içi demokrasinin gerçekleştirilmesi ve yönetime katılımın ...

Konfederasyon Yönetim Kurulu en az ve en çok kaç üyeden oluşur?

Madde 25 -Konfederasyon Yönetim Kurulu, Genel Kurul üyeleri arasından dört yıl için gizli oyla seçilen 21 kişiden oluşur. Seçimde en fazla oy alanlardan gerekli sayıda asil üye ayrıldıktan sonra aynı sayıda yedek üye tespit olunur.

Sendika temsilcisi basın açıklaması yapabilir mi?

-Sendika ve konfederasyon il ve ilçe temsilcileri ile sendika şubesi, sendika ve konfederasyon yöneticilerinin yürütmekte oldukları sendikal faaliyetler kapsamında yapacakları basın açıklamaları, disiplin soruşturmasına konu yapılmayacak.

Sendika kurmak için en az kaç üye gerekir?

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre sendikalar “İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için en az 7 işçi veya işverenin bir araya gelerek bir işkolunda faaliyette bulunmak üzere oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip ...

4688 sayılı kanun kimleri kapsıyor?

Madde 2 – Bu Kanun, Devletin veya diğer kamu tüzel kişilerinin yürütmekle görevli oldukları kamu hizmetlerinin görüldüğü genel, katma ve özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı kuruluşlarda kamu iktisadî teşebbüslerinde, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanarak ...

4688 sayılı kanun yürürlükte mi?

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu 25/6/2001 tarihinde kabul edilmiş ve 12/7/2001 tarihli 24460 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak, 13/8/2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Sendika ve sendika şubeleri yönetim kurulları en az ve en çok kaç üyeden oluşur?

Sendika şubesi ve sendika yönetim kurulları en az üç, en çok yedi üyeden; konfederasyon yönetim kurulları ise en az beş, en çok on üyeden oluşur. Disiplin kurulu en az üç, en çok beş üyeden, denetleme kurulu en az üç, en çok beş denetçiden oluşur. Şubelerde bir denetçi ile yetinilebilir.

Sendikaların zorunlu organları kaç kişiden oluşması gerekir?

Madde 15 – Sendika ve sendika şubeleri yönetim kurulları en az üç en çok dokuz üyeden, konfederasyonların yönetim kurulları ise en az beş en çok yirmidokuz üyeden oluşur.

İşçi sendika temsilcisi nasıl seçilir?

İşyeri sendika temsilcileri, kural olarak 6356 sayılı Yasa'nın 27. maddesinde belirtilen sayılara göre işyerinde yapılan seçimle belirlenir ve Genel Yönetim Kurulunca atanırlar.

Konfederasyon en az kaç kişiden oluşur?

Madde 25 -Konfederasyon Yönetim Kurulu, Genel Kurul üyeleri arasından dört yıl için gizli oyla seçilen 21 kişiden oluşur. Seçimde en fazla oy alanlardan gerekli sayıda asil üye ayrıldıktan sonra aynı sayıda yedek üye tespit olunur. Seçimde eşit oy alanlar arasında kuraya başvurulur.

Kimler işçi sendikası kurucusu olabilir?

Sendika kurucusu olabilmek için; Türk vatandaşı, medeni hakları kullanmaya ehil ve sendikaların kurulacağı iş kolunda fiilen çalışır olmak; Türkçe okur-yazar olmak ve ayrıca; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle ...