Fütur ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Fütur ne demek TDK?
  2. Fütursuz ne demek cümle içinde kullanımı?
  3. Patavatsız insan ne demek?
  4. Dobra ultra Rusçada ne demek?
  5. Dobra nedir ekşi sözlük?
  6. Keskin konuşmak ne demek?

Fütur ne demek TDK?

a. (fütu:ru) esk. Bezginlik, umutsuzluk, usanç: “Bu hülya uzaklaştıkça ruhta zehirli bir fütur husule geliyordu.” -H. C. Yalçın. Endişe.

Fütursuz ne demek cümle içinde kullanımı?

Fütursuz ne demek cümle içinde kullanımı? Fütursuzca: Önemsemeyerek, aldırmayarak, fütursuzcasına. ➧ Hükümet interneti fütursuzca kontrol edecek. ➧ Şimdi biz bu durumda böyle fütursuz çalışıyoruz.

Patavatsız insan ne demek?

PATAVATSIZ. sıf. ve i. (Patavat'ın kökü belli değildir) Sözünün uygun düşüp düşmeyeceğini, nereye varacağını düşünmeden konuşan, önünü sonunu düşünmeden aklına estiği gibi söz söyleyen veya davranan (kimse): Çünkü Mefharet'in patavatsız fevrî haraketleriyle ince muvâzeneleri bozmasından korkuyorum (Peyâmi Safâ).

Dobra ultra Rusçada ne demek?

Peki çoğumuzun "şerefe" demek olduğunu sandığımız "na zdarovye" deyiminin Rusçadaki tam karşılığı ise, "Afiyet olsun, yarasın" demek ve bir ikrama teşekkür edilirken kullanılıyor.

Dobra nedir ekşi sözlük?

güdümlü ve bilinçli patavatsızlık sergileyen kişidir. şubat'ın 30'u dobralar günü olarak kutlanır, öyle sevililir, baş tacı edilir bu kişiler. sao tome ve principe'nin para birimidir. 100 centavo değerindedir.

Keskin konuşmak ne demek?

Keskin konusmak ne demek? ... Dili kılıçtan keskin olmak : Kırıcı ve ağır konuşmak.