Amniyosentez sonucu kaç günde belli olur?

İçindekiler:

  1. Amniyosentez sonucu kaç günde belli olur?
  2. Amniyosentez sonrası ağrı olur mu?
  3. Fetoskopi nasıl yapılır?
  4. Amniyosentez testinde neye bakılır?
  5. Fetoskopi uygulamasının riskleri nelerdir?
  6. Fetoskopi ne için yapılır?

Amniyosentez sonucu kaç günde belli olur?

Anne karnından alınan sıvı genetik laboratuvarlarına gönderilmektedir. Burada uzun süreli amniotik hücre kültürü veya kısa süreli (FISH veya PCR) testleri yapılmaktadır. Standart testler için genelde 1-21 gün arasında sonuç alınmaktadır. Bazı özel testlerin sonuçlandırılması aylar sürebilmektedir.

Amniyosentez sonrası ağrı olur mu?

Amniyosentez sonrası neler beklenir ? İlk bir iki gün hafif karın hassasiyeti veya regl sancısına benzer ağrılar hissedebilirsiniz . Parasetamol gibi basit ağrı kesıci bu tip rahatsızlıkları giderebilir. Aşırı ağrı, kanama, vajinal yoldan su kaybı vaya ateşiniz yükselirse doktorunuza başvurunuz.

Fetoskopi nasıl yapılır?

Fetoskopi, küçük bir teleskopik kameranın, rahim içinde bebeğin bulunduğu amniyotik kese içine uygulandığı cerrahi bir prosedürdür. Kamera ultrason kılavuzluğunda yerleştirilir ve sadece 1-2 mm genişliğindedir. Kamera yerleştirildikten sonra cerrah, fetüsü, plasentayı ve rahmin içini bir televizyon ekranında görebilir.

Amniyosentez testinde neye bakılır?

Amniyosentez uygulamasında amniyotik sıvının laboratuvar ortamında incelenmesi ile bebeğin kromozom yapısı araştırılır, genetik hastalıklar olup olmadığına bakılır, varsa metabolik hastalıklar tespit edilir, enfeksiyon olup olmadığı incelenir ve bebeğin akciğer gelişimi analiz edilir.

Fetoskopi uygulamasının riskleri nelerdir?

Fetoskopinin ana riskleri suyu erken gelmesi (Erken membran rüptürü) ve erken doğumdur. Bu riskleri azaltmak için genellikle uterus kasılmalarını önlemek için ilaçlar uygulanır. Fetoskopi sonrası doğum zamanının ortalama gebelik yaşı 34-35 haftadır.

Fetoskopi ne için yapılır?

Fetoskopi anne karnındaki bebeğin, fetoskop adı verilen bir cihaz yardımı ile gözlenmesi ve gerekirse kan, deri gibi doku örneklerinin alınması işlemidir.