Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Usulüne uygun istifa nasıl olur?
  2. İstifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?
  3. Usulsüz istifa nasıl?
  4. Fesih dilekçesi nasıl yazılır?
  5. Sözleşmeli memur atamalarda tercih yapabilir mi?
  6. İstifa eden öğretim görevlisi geri dönebilir mi?

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

Yerinize biri gelene kadar veya dilekçeniz kabul edilene kadar olabilecek üst süre 1 aydır, 1 ayı aşan durumlarda üstünüze haber vererek görevinizi bırakabilirsiniz. Bu koşulda dahi usulüne uygun istifa şeklidir.

İstifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?

Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Usulsüz istifa nasıl?

İstifa dilekçenizi verip kurumdan direkt ayrıldığınızda bu durum usulsüz istifa tanımına girer. Görevine kesintisiz olarak mazeretsiz şekilde 10 gün devam etmeyen kişiler usulsüz istifa etmiş sayılırlar. Mazereti olmadan görevini terk eden memur usulsüz istifa etmiş olur.

Fesih dilekçesi nasıl yazılır?

Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle …../…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Sözleşmeli memur atamalarda tercih yapabilir mi?

Kadrolu memur ve sağlıkçı alımlarına kamuda bulunan bütün sözleşmeli personeller başvurabilir. ... Memur bir kişi; bir memur kadrosunu tercih eder ve atanırsa, bu kişi o kadroya ancak kurumlar arası muvafakat ile geçebilir. Çalışılan kurum muvafakat vermez ise bu kişinin diğer bir kuruma geçmesi mümkün değildir.

İstifa eden öğretim görevlisi geri dönebilir mi?

2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının 60/b maddesinde, "yükseköğretim kurumlarından, mahkeme veya disiplin kararları ile çıkarılanlar hariç olmak üzere herhangi bir nedenle kendi isteği ile ayrılan öğretim üyeleri, başvurulan üzerine bu kanun hükümleri çerçevesinde kadro koşulu aranmaksızın tekrar ayrıldıkları ...