Içinde bulundurmak ihtiva ne demek?

İçindekiler:

  1. Içinde bulundurmak ihtiva ne demek?
  2. Ihtiva etmek ne demek hukuk?
  3. Mülteci Kelime anlamı ne demek?
  4. Tropikal ne demek TDK?
  5. Ikmal hukukta ne demek?
  6. Celp nedir hukuk?
  7. Tropikal bölge nasıl olur?
  8. Ikmal nedir lojistik?

Içinde bulundurmak ihtiva ne demek?

- İçinde bulundurma, - İçerme, Bu anlamlar herhangi bir durum, olgu ya da olay adına kullanılabilir. Konuya dahil olan seçeneklerin içinde bulundurulması ve içermesi olarak geçmektedir.

Ihtiva etmek ne demek hukuk?

İhtiva: İçine alma, içinde bulundurma, içerme. Sanık: Suç işlediği sanılan kişi.

Mülteci Kelime anlamı ne demek?

1. Bir yere veya kimseye sığınan: Şu'le-i bî-ziyâ-yı hüzn-i kamer / Mültecî sanki sâde ellerine (Ahmet Hâşim'den). 2. i. Vatanını terkedip başka bir ülkeye sığınan kimse, sığınmacı: Sabahın erken saatinde Bekir, o akşam Köseler'de daha başka mültecîlerin beklendiğini haber verdi (Hâlide E.

Tropikal ne demek TDK?

sf. (l ince okunur) coğ. Tropika ile ilgili, tropika bölgesinden olan: “Fakat Emma, uzakta ilk mimozaların arasında tropikal bir lacivertlikle uzanan denize dalmıştı.” -A. H. Tanpınar.

Ikmal hukukta ne demek?

Hukukta ikmal ne demek Eksik malzemenin tamamlanması,temin edilmesi. Aleyhine hukuki neticeler husule getirebilen maddi veya hukuki bir vakıanın doğruluğunu tasdiktir. Bir şeyin mülkiyetini elde etmek demektir.

Celp nedir hukuk?

Bir mahkeme celbi, yasal bir işlemle bağlantılı olarak birisinin görünmesini veya delil üretmesini emreden bir belgedir. ... Mahkeme celbi taraflardan birini temsil eden avukatlar tarafından verilebilir ve bazı durumlarda aşırı miktarda talep içerebilir.

Tropikal bölge nasıl olur?

Tropikal iklim bol yağışlı ve sıcak bir iklim kuşağıdır. Köppen iklim sınıflandırmasına göre yılın 12 ayı boyunca 18 °C (64 °F)'in altında bir sıcaklık gerçekleşmez. Günlerce yağmur yağabilir ve bu yüzden ciddi derecede seller oluşabilir. Bu iklim tipinde yıllık ve günlük sıcaklık farkı Ekvatoral iklime göre fazladır.

Ikmal nedir lojistik?

İkmal; bir askerî birlik ve kurumun teçhizi, bakımı ve harekâtı için ihtiyaç duyulan her türlü ikmal maddelerinin cins ve miktarlarının tespiti, tedariki, depolanması ve depodayken bakımı, dağıtımı ve son işlemi faaliyetlerini kapsar.