Namzet ne demek anlami?

İçindekiler:

  1. Namzet ne demek anlami?
  2. Namzet ne demek TDK?
  3. Mavera i nedir?
  4. Mavera kaç saat sürer?
  5. Maveraya ne demek?
  6. Tard ne demek Arapça?
  7. Mazbut ne demek Osmanlıca?
  8. Mavera her gün mü?
  9. Maveradaki Halife kim?
  10. Maverada ne anlatılıyor?
  11. Mavera kime denir?
  12. Dinde Tardiye ne demek?

Namzet ne demek anlami?

NAMZET – NAMZED 2. halk ağzı. Sözlü, nişanlı, yavuklu: Hatta bu geceden îtibâren namzedimsin (Abdülhak Hâmit). Benim namzedim beni ölürcesine sever, benden evvel öleceğine kasemler ederdi (Abdülhak Hâmit). ѻ Namzet göstermek: Bir kimseyi bir iş için aday olarak teklif etmek.

Namzet ne demek TDK?

a. 1. Aday: “Bana göre masal dinlemeyen bir çocuk çok bedbaht bir insan olmaya namzet bir insandır.” -A. H. Çelebi. 2. hlk. Sözlü, yavuklu.

Mavera i nedir?

Mavera kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı şöyle; bir şeyin ötesinde, arkasında, gerisinde bulunan yer, zaman.

Mavera kaç saat sürer?

Mavera (dizi)
Mavera
Gösterim süresi90 dakika
Yapım şirketiES Film
Yayın bilgileri
KanalTRT 1
23 satır daha

Maveraya ne demek?

Bilinenin ötesinde durup; herkesin bildiğini bilmemek, herkesin gördüğünü görmemek, herkesin geldiğine gitmemek, herkesin sevdiğini sevmemek demektir. Mavera kimisi için erişilmesi imkansız bir aşk, kimisi için bir tutku ve varılmak istenen son konak yeri.

Tard ne demek Arapça?

Arapça ṭrd kökünden gelen ṭard طرد z "uzaklaştırma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṭarada "uzaklaştırdı, kovdu" fiilinin masdarıdır. Tard kelimesi tarihte bilinen ilk kez Meninski, Thesaurus (1680) eserinde yer almıştır.

Mazbut ne demek Osmanlıca?

mazbut / mazbût / مضبوط Yazılmış. Kaydedilmiş. Hatırda tutulmuş. Derli toplu.

Mavera her gün mü?

Ramazan ayına özel olarak çekilen Mavera dizisi 12 Nisan Pazartesi günü ilk bölümü ile izleyiciyle buluştu. Dizinin son bölümü ise 12 Mayıs tarihinde yayınlanacak. Mavera dizisi, Ramazan ayı boyunca her gün saat 23.45'de TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

Maveradaki Halife kim?

Mavera dizisinde Asife'yi Dilaray Yeşilyaprak canlandırıyor. 25 yaşındaki başarılı oyuncu olan Dilaray Yeşilyaprak Benim Adım Melek isimli dizide Meryem karakteri ile ekranlara gelmiştir. İstanbullu olan oyuncu Dilaray Yeşilyaprak Dilaray Yeşilyaprak tarihinde İstanbul'da doğmuştur.

Maverada ne anlatılıyor?

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca'nın üstlendiği, tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi Mavera, Yusuf Hemedani tarafından Bağdat'a gönderilen Hace Ahmed Yesevi'nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat'ta verdiği dirlik ve beraberliğin mücadelesini konu alıyor.

Mavera kime denir?

Mavera kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı şöyle; bir şeyin ötesinde, arkasında, gerisinde bulunan yer, zaman. Dizide, Hace Ahmed Yesevi ve beraberindeki Türkistanlı üç derviş, Yusuf Hemedani tarafından zamanın parlak şehirlerinden biri olan Bağdat'a gönderilir.

Dinde Tardiye ne demek?

Divan edebiyatında beş dizelik bentlerden oluşan musammat türüdür. Aruzun "Mef'ûlü, Mefâilün, Feûlün" vezniyle yazılır. Muhammesten ayrılan yanı, ilk bend dâhil, beşinci dizelerin kendi arasında uyaklı olmasıdır.