Muharrik kuvvet nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Muharrik kuvvet nedir ne demek?
  2. Muharrike ne demek?
  3. Bütün tekerlekleri muharrik ne demek?
  4. Hangi makamlara araç tahsis edilir?
  5. Makam araçları kimlere tahsis edilir?
  6. Araçların ekonomik ömrü ne kadardır?

Muharrik kuvvet nedir ne demek?

1. Hareket ettiren, harekete geçiren, kımıldatan, oynatan: Dünyâyı idâre eden sâdece aşk ve açlık olmasa bile dünyâyı döndüren muharrik kuvvetlerin başında bu ikisinin geldiğinde şüphe yoktur (Peyâmi Safâ). ... Muharrik kelimesinin tamlamalarda ortaya çıkan aynı mânâdaki müennes şekli: “Kuvve-i muharrike: Muharrik kuvvet.”

Muharrike ne demek?

muharrik, muharrike ::: (a. s. hareket'den) : 1) tahrîk eden, harekete getiren, oynatan. 2) kışkırtan, ayartan, dürten. 3) fels.

Bütün tekerlekleri muharrik ne demek?

Standard Traktörler: Büyük olan arka tekerlekleri muharrik (motordan güç alan), daha küçük çaplı ön tekerlekleri ise dümenleme tekerleğidir.

Hangi makamlara araç tahsis edilir?

Bu durumda Müsteşarlar, yüksek yargı başkanları, Valiler, emniyet müdürleri, rektörler, Diyanet İşleri Başkanı ve kaymakamların makam araçları kalacak. Müsteşar yardımcıları, genel müdürler kurul başkanları ve daire başkanları dahil çok sayıda kamu görevlisinin makam aracı kullanımı son bulacak.

Makam araçları kimlere tahsis edilir?

Kullanılacak bu taşıtların, muayyen ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak, memleket yollarına elverişli ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunması şarttır. Bu taşıtlar münhasıran resmi hizmetin ifasında kullanılmak üzere daire veya kurumlarının sorumlu makamlarınca tevzi ve tahsis olunurlar.

Araçların ekonomik ömrü ne kadardır?

Normal kullanım şartlarında, otomobillerin ortalama ekonomik ömürlerinin 10 yıl olduğu söylenir. Aslında bu süre, araç sahiplerinin ne kadar özenli ve dikkatli olduğuna göre değişiyor. Araç ömrününü uzatan ya da kısaltan çok sayıda detay bulunuyor.