Vajinaya dokunmak gusül abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Vajinaya dokunmak gusül abdesti bozar mı?
  2. Zevk suyu namaza mani olur mu?
  3. Leke gelince namaz kılınır mı?
  4. Kahverengi lekelenme ne demek?
  5. Kahverengi akıntı gelmesi abdesti bozar mı?
  6. Adet dönemi dışında kahverengi akıntı neden gelir?

Vajinaya dokunmak gusül abdesti bozar mı?

İmâm Şâfiî'ye göre abdestin bozulmasına neden olan bu hususlar kadınlar için de geçerlidir. Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.

Zevk suyu namaza mani olur mu?

Zevk suyu gelince çamaşırla namaz olurmu? Sıvı, avuç içi kadar bir genişliğe yayılmışsa, çamaşırın değiştirilmesi gerekir, namaz olmaz.

Leke gelince namaz kılınır mı?

Düzenli âdeti olan bir kadının adet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler adet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar adetli sayılır. Dolayısıyla lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılamaz ve oruç tutamaz.

Kahverengi lekelenme ne demek?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Kahverengi akıntı gelmesi abdesti bozar mı?

Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Adet dönemi dışında kahverengi akıntı neden gelir?

Kahverengi Akıntının Normal Kabul Edilmediği Durumlar. Özellikle rahim içindeki miyomlar (submuköz miyom) aşırı adet kanaması veya adet dışı dönemde kahverengi kanamaya neden olur. Kaviteye bası yapan intramural miyomlar da kahverengi akıntıya neden olabilir.