Memurluktan çıkarma cezaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Memurluktan çıkarma cezaları nelerdir?
  2. Devlet memurluğundan çıkarma cezasının bir alt cezası nedir?
  3. Istifa eden memura disiplin cezası verilir mi?
  4. Aday memurluk sürecinde maaş kesim cezası alan bir memur hangi yaptırım ile karşılaşır?
  5. Idari soruşturma ne kadar sürer?
  6. Uyarma Kınama cezasını kim verir?
  7. Aday memur disiplin cezası alırsa ne olur?
  8. Aday öğretmen hangi disiplin cezası alırsa ne olur?

Memurluktan çıkarma cezaları nelerdir?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Devlet memurluğundan çıkarma cezasının bir alt cezası nedir?

Yüksek Disiplin Kurulu disiplin amirleri tarafından verilen meslekten çıkarma tekliflerini reddedebileceği gibi kabul de edebilir. Bunun yanında eğer şartlar oluşur ise bir alt ceza ( Kademe İlerlemesinin Durdurulması ) cezasını da verebilir.

Istifa eden memura disiplin cezası verilir mi?

Disiplin suçunu işlediği anda görevde bulunan ancak daha sonra emekliye ayrılan, istifa eden, müstafi sayılan ve başka bir suç nedeniyle Devlet memurluğundan çıkarma cezası almış olan memurlar da dahil tüm Devlet memurları hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.

Aday memurluk sürecinde maaş kesim cezası alan bir memur hangi yaptırım ile karşılaşır?

Aday memur memurluk yaptıkları adaylık sürecinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ve aylıktan kesme cezası aldığında memurluktan ihraç edilir.

Idari soruşturma ne kadar sürer?

Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren 15 gün içinde vermek zorundadırlar. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir.

Uyarma Kınama cezasını kim verir?

MADDE 7- (1) Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkilidir. (2) Disiplin amirleri tarafından verilen disiplin cezasına karşı yapılan itirazın kabulü hâlinde disiplin amirleri, kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir.

Aday memur disiplin cezası alırsa ne olur?

Aday Memurluk Sırasında Disiplin Cezası Alınırsa Ne Olur? ... Aday memurlar adaylık süreleri içerisinde memurlar için öngörülmüş olan disiplin cezalarından aylıktan kesme ya da kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almış olurlarsa disiplin amiri teklifi ve atama yetkilisi amir onayı ile memuriyetten çıkarılmaktadırlar.

Aday öğretmen hangi disiplin cezası alırsa ne olur?

Sabah memurlar sorularınızı cevaplıyor. ... Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 57 nci maddesinde, "Adaylık süresi içinde aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir.