Retansiyon nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Retansiyon nedir ne demek?
  2. Retrogressif ne demek?
  3. Retention diş ne demek?
  4. Retansiyon nedir Ortodonti?
  5. Retansiyon alan ne demek?
  6. Hamartomatöz nedir tıp?
  7. Parsiyel kron ne demek?
  8. Essix Retainer nedir?
  9. Hamartom nedir tıp?
  10. Hamartomatoz ne demek?
  11. Veneer kron ne demek?
  12. Anatomik kron ne demek?

Retansiyon nedir ne demek?

Birikme, toplanıp kalma. ( Örn. İdrar retansiyonu;idrar tutulması, idrar yapamama.)

Retrogressif ne demek?

Retrogressive terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Retrogressive teriminin tıbbi anlamı; a. Gerileyci.

Retention diş ne demek?

Retention teriminin tıbbi anlamı; n. Retansiyon: 1. Birikme, toplanıp kalma (mesela idrar veya plasentanın retansiyonu gibi), idrar tutulması; 2. Diş kökünün gelişimi sona erdiği halde çenede dişlerin geri durumda kalması.

Retansiyon nedir Ortodonti?

Retansiyon ortodontik tedavi sonrası dişlerin düzeltilen pozisyonlarında tutulmasını amaçlayan tedavi aşamasıdır. Retansiyon aşaması olmadan, dişlerin başlangıç pozisyonlarına dönme eğilimleri vardır (relaps).

Retansiyon alan ne demek?

Retansiyon Nedir? Kelime anlamı birikme veya toplanma olarak ifade edilir. Bu ifade üroloji dalında idrar ile alakalı olarak kullanıldığı gibi aynı zaman da diş tedavisinde geride kalma durumlarını anlatmak için de kullanılır.

Hamartomatöz nedir tıp?

Hamartomatöz Polip Kanserleşme potansiyelinin çok nadir olduğu poliplerdir. Ancak “Cowden Sendromu”, “Peutz Jeghers Sendromu”, “Cronchite-Canada Sendromu” gibi çeşitli sendromlarla birlikteliği olup, beraberinde başka organlara ait kanserler görülebilmesi açısından önemlidir.

Parsiyel kron ne demek?

b) Parsiyel kronlar: Dişin kron kısmının bir bölümünü kapsayan kron türleridir. Pinledge: Dişler üzerine açılan basamaklara yerleştirilen pin tutucular yardımı ile bağlant sağlayan parsiyel kron türüdür. Onley: Posterior dişlerde dişlerin oklüzal yüzlerini kapsayan parsiyel kron türüdür.

Essix Retainer nedir?

Essix Retainer'lar: Şeffaf plaklardır. Tedavi bittikten sonra hastanın ölçüsü alınır ve dişlerin düzgün bittiği şekilde kalıp çıkartılır. Hastalar bu plağı ilk birkaç ay tam gün, sonra da sadece gece yatarken kullanır. Hastanın takıp çıkarabileceği plaklardır.

Hamartom nedir tıp?

Hamartom ya da hamartoma geliştiği organda normal olarak mevcut bulunan oluşturucu unsurlarla anormal bir karışımdan oluşan tümör görünümlü bir doku malformasyonudur. Bu doku normal bir görünümde olsa da fonksiyonları değişiktir. Çoğunlukla iyi huylu bir tümördür.

Hamartomatoz ne demek?

Hamartomatöz Polipler: Hamartomlar oluştukları dokudaki farklılaşmış hücrelerin disorganize olarak çoğalması ile meydana gelen düzgün sınırlı kitlelerdir. Yani hamartomdaki hücreler geliştikleri dokudaki hücrelerle aynıdır ancak belli bir işi yapacak doku şeklinde organize olamamışlardır.

Veneer kron ne demek?

Veneer kron, genellikle ileri derecede madde kaybına uğramış dişlerin korunması ve tedavisinde uygulanan restorasyondur. Bu işlem dişe zarar vermez, aksine dişi koruyarak dişin ömrünü uzatır.

Anatomik kron ne demek?

Dişlerin ağız içinde diş etinden itibaren göründükleri kısma kron denir ve mine adı verilen tabaka ile kaplıdır. Kron ile kökün birleştiği kısma kole ( boyun ) adı verilir. Mine tabakasının altında dentin adı verilen tabaka yer alır. Kron kısının altında kalan tabakaya ise sement adı verilir.