Nar özü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Nar özü ne işe yarar?
  2. Nar özü nasıl elde edilir?
  3. Nar cilde iyi gelir mi?
  4. Nar suyu diş eti iltihabına iyi gelir mi?
  5. Nara ne işe yarar?

Nar özü ne işe yarar?

-Nar özü, antibiyoktiklerle kullanıldığında dirençli bakterileri de öldürebilir. -Kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlar.Damar tıkanıklığını önleyici etkisi vardır. -Kanserin yayılma hızını azaltır ve kanser hücrelerini öldürme özelliği vardır. -Kan yapıcı özelliği vardır.

Nar özü nasıl elde edilir?

Nar suyu özütü, narın sıkılarak elde edilen meyve suyunun ısı uygulanmadan kurutulması ile elde edilmekte. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, doğal bir antioksidan kaynağıdır.

Nar cilde iyi gelir mi?

Nar Cilt İçin Neden Faydalı? Nar çekirdeğinin ve suyunun cilt bakımında bu kadar popüler olmasının başlıca nedeni çok iyi bir antioksidan kaynağı olmasıdır. Ayrıca B5 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Bu sayede cildi tahrip eden serbest radikalleri nötralize ederek cildi korur.

Nar suyu diş eti iltihabına iyi gelir mi?

Bitkilerin mucizevi şifalarını anlatan Saraçoğlu, diş eti iltihaplanmasına karşı yok edici bir formül verdi. Bir yudum nar suyunu ağız içerisinde bekletmenin mucizevi bir şekilde iltihabı aldığını söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, nar suyunun antibiyotikten daha etkili olduğunu söyledi.

Nara ne işe yarar?

Doğal bir kalp ilacı olarak tanımlanan nar, kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir koruma kalkanı sağlarken bu hastalıklara sahip olan bireylerde hastalığın yatıştırılmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandıran nar, dokulara yeterli miktarda kan ve oksijenin ulaştırılmasını sağlar, kalp krizine karşı korur.