Yumurtlamanın son günü hamile kalınır mı?

İçindekiler:

  1. Yumurtlamanın son günü hamile kalınır mı?
  2. Adet olduktan kaç gün sonra yumurtlama olur?
  3. Yumurtlamadan bir gün sonra ilişkiye girilirse hamile kalınır mı?
  4. Ne zaman hamile kalma riski az?

Yumurtlamanın son günü hamile kalınır mı?

Daha önceki maddelerde açıkladığımız gibi 28 günlük adet döngüsünde yumurtlama dönemi 14. Güne denk gelmektedir ve bu dönem sadece 5-6 gün sürmektedir. Dolayısıyla bu günler dışında hatta bu günlerin 3. Gününden sonra bile hamile kalma ihtimali “sıfırdır” denecek kadar azdır.

Adet olduktan kaç gün sonra yumurtlama olur?

Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.

Yumurtlamadan bir gün sonra ilişkiye girilirse hamile kalınır mı?

En yüksek gebe kalma olasılığı, yumurtlamadan hemen sonra olan korunmasız cinsel ilişki ile ortaya çıkar. Spermin canlılığı cinsel ilişkiden sonraki günlerde azalır. Bu durumda yumurtlamanın (ovulasyon) hemen sonrasındaki korunmasız cinsel ilişkiden sonraki ilk üç günde gebe kalma olasılığı en yüksektir.

Ne zaman hamile kalma riski az?

Adet döneminden hemen önce hamile kalma şansı çok düşüktür. Döngüleri düzenli olan kadınlarda, yumurtlama dönemi kanamanın başlangıcından bir süre önce meydana gelir. Yumurtalar ise yalnızca 12 ila 24 saat boyunca aktiftir. Adet döneminden önceki günlerde cinsel ilişkinin güvenli olduğu söylenebilir.