Gelir Uzmanlığı maaşı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Gelir Uzmanlığı maaşı ne kadar?
  2. TBMM uzman Yardımcılığı ne kadar maaş alır?
  3. Gelir uzman yardımcısı ne iş yapar?
  4. Gelir uzman Yardımcılığı nerelerde çalışır?
  5. Gelir uzmanı kimler olabilir?
  6. Gelir Uzman Yardımcılığı hangi puan türü 2020?
  7. Vergi uzmanı Hangi bölüm?
  8. Gelir uzmanı hangi bolumden alır?
  9. Gelir Uzmanı kime bağlıdır?
  10. Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına kimler girebilir?
  11. Gelir Uzman Yardımcılığı Hangi Bakanlığa Bağlı?
  12. Gelir Uzman Yardımcılığı için hangi puan türü?

Gelir Uzmanlığı maaşı ne kadar?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Gelir Uzmanı4.4905.910

TBMM uzman Yardımcılığı ne kadar maaş alır?

Uzman Yardımcıları (Merkez-Kariyer) (kıdem yılı 0) 6.231 TL maaş alıyor.

Gelir uzman yardımcısı ne iş yapar?

Gelir uzman yardımcısı, vergi dairelerindeki işleyişle ilgili incelemelerde bulunan, iyileştirmeler için tavsiyeler sunan ve bağlı bulunduğu departmanın görev tanımı çerçevesinde hizmet veren kamu personelidir.

Gelir uzman Yardımcılığı nerelerde çalışır?

Gelir Uzman Yardımcıları ve Gelir Uzmanları; Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı GİB tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek mensuplarıdır. Gelir İdaresi Başkanlığı ülkemizde kamu gelirlerinin başında gelen vergilerin toplanmasında görevli kurumdur.

Gelir uzmanı kimler olabilir?

Gelir uzmanlığı, akademik eğitimlerin ardından yapılan özel sınavlarla yerleşilen bir pozisyondur. Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. ... İlk önce gelir uzman yardımcısı olarak mesleğe adım atılır.

Gelir Uzman Yardımcılığı hangi puan türü 2020?

Adaylar Gelir Uzman Yardımcılığı GUY 2020 Alımına başvuru yaparlarken 2020 yılında veya 2019 yılında gerçekleştirilmiş olan KPSS A Grubu oturumlarından almış oldukları KPSS P48 puan türünü kullandılar. Adayların alıma başvuru haklarının doğması için bu puan türlerinin olması gereken en düşük seviye ise 70 idi.

Vergi uzmanı Hangi bölüm?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Gelir uzmanı hangi bolumden alır?

Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. Girilecek sınav ÖSYM tarafından yapılan KPSS'dir. Özel koşullar ve puan türüne uygun seçimler yapılır. İlk önce gelir uzman yardımcısı olarak mesleğe adım atılır.

Gelir Uzmanı kime bağlıdır?

Gelir uzmanı, vergi tahsilatlarına ait işlerle ilgili çalışmalar yürütür. Çalıştıkları kurum ya da kuruluşlardaki yöneticilerin inisiyatifine bağlı olarak kendisine verilen her türlü işi yürütmekle yükümlüdür.

Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına kimler girebilir?

Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren, İktisat, İşletme, Siyasal Bilimler veya Hukuk bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak, Uzman yardımcılığına giriş sınav tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak, ... Yazılı sınavda başarılı olmanın ardından mülakata çağrılmak.

Gelir Uzman Yardımcılığı Hangi Bakanlığa Bağlı?

Gelir Uzman Yardımcıları ve Gelir Uzmanları; Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı GİB tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek mensuplarıdır.

Gelir Uzman Yardımcılığı için hangi puan türü?

Burada anlaşılacağı üzere gelir uzmanı olacak kişinin vergi, maliye, iktisat, muhasebe ve kısmen hukuk üzerine eğitim alması istenmektedir. İkinci aşama KPSS(Kamu Personel Seçme Sınavı)'de puan 49 türünden en az 70 almak gerekmektedir.