E-ikamet başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. E-ikamet başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Ikamet izin numarası nedir?
  3. Ikamet izin belgesi nereden alınır?
  4. Oturma izni basvurusu nereye yapilir?
  5. Oturum kartı ne zaman gelir?

E-ikamet başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

E-ikamet Başvuru Sonucu Sorgulama (E-Residence Application Result Inquiry)
  1. tarihi ve sonrasında yaptığınız ikamet izni başvurularınızı www.goc.gov.tr adresi E-ikamet sayfasında bulunan “Başvuru Sonucunu Görmek İstiyorum” ekranından takip edebilirsiniz.
  2. https://e-ikamet.goc.gov.tr/
Daha fazla öğe...

Ikamet izin numarası nedir?

İkamet izin belgesi İl Göç İdaresi tarafından düzenlenmiş olup, yabancının kimlik bilgilerinin ve geçerlilik süresinin yer aldığı kart şeklindedir. Türkiye'de en az 6 ay oturma izni ile ikamet eden yabancılara Yabancı Uyruklu Türkiye Cumhuriyeti Numarası verilmektedir. Bu numara ikamet kartının ön sayfasında yer alır.

Ikamet izin belgesi nereden alınır?

İkamet izni almak için yapılacak ilk başvuru online sistem üzerinden, e-ikamet üzerinden yapılmaktadır. Bu başvuru ön başvuru niteliği taşımakta olup ikamet izni almak için randevu dahilinde oturulmak istenen yerdeki Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alınır.

Oturma izni basvurusu nereye yapilir?

Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri'ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

Oturum kartı ne zaman gelir?

İkamet İzni Kartı Ne Zaman Gelir? İkamet izni kartı (residence permit card) İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ'ne evraklar eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra sizlere ver tebliğ kağıdında bildirildiği gibi maksimum 90 güne kadar adresinize gönderilmektedir.