Poseidon nelerin tanrısı?

İçindekiler:

  1. Poseidon nelerin tanrısı?
  2. Poseidon kiminle evli?
  3. Jüpiter Ne tanrısı?
  4. Poseidon ne yaptı?
  5. Poseidon iyi mi?
  6. Jüpiter ne olarak bilinir?

Poseidon nelerin tanrısı?

Poseidon (Ποσειδῶν), Yunan mitolojisinde yer alan denizler ve depremler tanrısı. Kronos ile Rheia'nın oğlu.

Poseidon kiminle evli?

Poseidon, eşi Amphitrite ile birlikte deniz dibindeki görkemli bir sarayda yaşar. Denizatlarının çektiği altın bir arabayla denizleri yaratır. Atların da tanrısı olan Poseidon'un şerefine sık sık araba yarışları yapılır. Evli olmasına rağmen Poseidon, çapkınlıkta kardeşi Zeus'u aratmayacak niteliktedir.

Jüpiter Ne tanrısı?

Jüpiter (Iuppiter), tanrıların en güçlülerinden birisi olan Zeus ile denktir. Satürn ile Ops'un en genç çocuğudur. Bir tanrı olan Atlas'a evreni taşıma görevini o vermiştir. Ayrıca Romalıların büyük bir sevgiyle taptıkları yüce tanrılarından biridir.

Poseidon ne yaptı?

Poseidon sadece dalgaları yönetmekle kalmaz aynı zamanda fırtınalar yaratabilir. Elinde tuttuğu tridentinin bir vuruşuyla kıyılardaki kayalıkları yerinden oynatabilir ve korkunç depremler oluşturabilir. Toprağı da allak bullak edebilen tanrı kimliğiyle ona toprağı sarsan anlamına gelen Enosigaios da denir.

Poseidon iyi mi?

Denizler, depremler, fırtınalar ve atların tanrısı Poseidon kötü huylu, karamsar ve açgözlü tanrılardan biri olarak kabul edilir. En bilinen özelliklerinden biri de kendisine hakaret edildiğinde intikamını almadan durmamasıydı.

Jüpiter ne olarak bilinir?

Jüpiter (Erendiz, Müşteri), Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni. Güneş'ten uzaklığa göre beşinci sırada yer alır. Adını Roma mitolojisindeki tanrıların en büyüğü olan Jüpiter'den alır. Büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devi sınıfına girmektedir.