2 el galeri Yetki Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. 2 el galeri Yetki Belgesi nasıl alınır?
  2. Noterde Exper zorunlu mu?
  3. Motorlu kara taşıtları alım satım Danışmanı nedir?
  4. Sahibinden ekspertiz raporu zorunlu mu?
  5. Ekspertizi kim yaptırır?

2 el galeri Yetki Belgesi nasıl alınır?

Bireylerin ikinci el satış belgesi alabilmesi için kurumlara başvurularını yapması gerekir. Bireyler belgeye sahip olmak istiyorsa, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekir. Yapılan başvurular kısa süre içinde cevaplanarak, kişilere belgeler teslim edilir.

Noterde Exper zorunlu mu?

Yasaya göre 8 yaşını ve 160 bin km'yi geçmeyen araçlar için noterlerde ekspertiz zorunluluğu getirildiğini belirten Güneş, “Bu araçlar TSE kapsamında ekspertizleri yapılmadan notere gidildiğinde alıcı ve satıcı, eğer ekspertiz raporu sunulmadıysa satış senedine 'ekspertizi yapılmadan alım-satımı yapılmıştır' diye şerh ...

Motorlu kara taşıtları alım satım Danışmanı nedir?

Motorlu kara taşıtları alım satım danışmanı, hem galeri işleten tacirleri, hem de galeri bünyesinde görev yapan personeli tanımlar. Her iki gruptaki kişilerde Seviye 4 ya da Seviye 5 mesleki yeterlilik belgelerinden birisini almak zorundadır. Yönetmelikte özellikle ikinci el araçlar için belge verilmesi tanımlanmıştır.

Sahibinden ekspertiz raporu zorunlu mu?

sahibinden.com açıklamasına göre, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle birlikte, ikinci el araç ticareti yapan işletmeler için satılan araçlara ekspertiz raporu zorunlu hale geliyor. sahibinden.com'un iş ortakları aracılığı ile sunmaya başladığı ekspertiz hizmeti, kurumsal müşterilerinin kapsamlı ...

Ekspertizi kim yaptırır?

Ekspertiz Ücretini Kim Öder? Ekspertiz ücretini ekspertiz işlemini talep eden kişi öder. İkinci el araç satışı öncesi aracı alacak taraf araç hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için ekspertiz işlemi talep ederse bu işlemde ücreti alıcı taraf ödeme yükümlülüğündedir.