İçindekiler:
- Kapalı bel ameliyatı nasıl olur?
- Endoskopik ameliyat nedir?
- Açık bel fıtığı ameliyatı nasıl oluyor?
- Endoskopik cerrahiler nelerdir?
- Endoskopik işlemler nelerdir?
- Döl yatağının endoskopik muayenesi nedir?
- Histeroskopi ve laparoskopi arasındaki fark nedir?
Kapalı bel ameliyatı nasıl olur?
Dr. Çeliker, “
Bel bölgesinde oluşan fıtığın yerleşim yerine göre orta veya yan taraftan girilerek yapılan tam
kapalı bel fıtığı
ameliyatı; 0,5 santimlik bir kesiden fıtıklaşmış disk alanına sokulan 4 milimlik bir endoskop yardımıyla ekrandan cerrahi saha görülerek gerçekleştirilir.
Endoskopik ameliyat nedir?
Endoskopik cerrahi, vucudun herhangi bir yerinde oluşan hastalığı tedavi etmek için ufak bir delik açarak hasta bölgeye ulaşmak ve gelişmiş görüntü sistemleri kullanarak hasta bölgeyi bir ekrana taşımak yine gelişmiş mercek sistemlerde kullanarak görme alanını büyüterek cerrahi işlem yapmaktır.
Açık bel fıtığı ameliyatı nasıl oluyor?
Bel fıtığı ameliyatı açık diskektomi, mikrodiskektomi veya tam
kapalı (endoskopik) diskektomi olmak üzere üç çeşitte uygulanabilmektedir.
Açık distektomi genel anestezi altında gerçekleştirilmekte ve hasta yüzüstü pozisyonda yatarken uygulanmaktadır. İşlem ciltte açılan 2 - 4 cm'lik kesiden gerçekleştirilir.
Endoskopik cerrahiler nelerdir?
Endoskopik cerrahi, uç kısmında ışık ve kamera bulunan, kıvrımlı bölgelerden rahat bir şekilde geçebilecek nitelikte yılanvari hareket kapasitesine sahip (fleksibl) bir alet vasıtası ile içi boş olan mide, kalın bağırsak ve akciğerlerin broşları gibi organların içinin görüntülenmesini sağlayan ilk etapta tanı amaçlı ...
Endoskopik işlemler nelerdir?
Endoskopi işlemi ağız yoluyla girilerek mide ve mide duvarına ya da anüs yoluyla girilerek bağırsaklara bakılması işlemidir. Bu
işlemler hastanın bulgularına bağlı olarak 10 dakika ile 30 dakika arasında değişiklik gösterebiliyor. Hekimin gerek görmesi durumunda biyopsi yapılmak üzere bölgeden parça alınabiliyor.
Döl yatağının endoskopik muayenesi nedir?
Ofis Histeroskopi muayenehane veya klinik ortamında yapılan, genelde herhangi bir anestezi gerektirmeyen, rahim içinin bir kamera ile görüntülenmesini sağlayan son derece rahat, kolay ve önemli bir işlemdir. Amaç
döl yatağı olarak da tabir edilen rahim içi boşluğun gözle tam olarak değerlendirilmesidir.
Histeroskopi ve laparoskopi arasındaki fark nedir?
Laparoskopi; endometrioz, uterin fibroidler ve diğer yapısal anomaliler, yumurtalık kistleri, adezyonlar (skar dokusu) ve ektopik gebelik gibi birçok jinekolojik sorunu teşhis edilmesine yardımcı olabilir.
Histeroskopi ise kısırlık, tekrarlayan düşük veya anormal uterin kanamaların teşhisinde kullanılır.