Tavşan ve kaplumbağa gerçek mi?

İçindekiler:

  1. Tavşan ve kaplumbağa gerçek mi?
  2. Tavşan ile kaplumbağa kimin?
  3. Kaplumbağa tavşana ne demiş?
  4. Tavşan ile kaplumbağa hikayesi kaç sayfa?
  5. Tavşan bu teklifi nasıl karşılıyor?
  6. Tavşan ile kaplumbağa metninin konusu nedir?
  7. Fare tavşana zarar verir mi?
  8. Tavşan fare familyasından mıdır?
  9. Iyiliğin değerini bilen kim metnin ana fikri?
  10. Hamster fare mi tavşan mi?
  11. Tavşan hangi gruba girer?
  12. Iyiliğin değerini bilen kim adlı metindeki kahramanlardan hangisini canlandırmak isterdiniz neden?

Tavşan ve kaplumbağa gerçek mi?

Ezop Masalları'nın en bilinenlerinden biri olan 'Tavşan ile Kaplumbağa' gerçek oldu. Tavşan ve kaplumbağa arasında düzenlenen yarışı kaplumbağa kazandı. ... Hayvanlar aleminin iki üyesi arasında düzenlenen yarışı istikrarlı bir şekilde ilerleyen kaplumbağa kazandı.

Tavşan ile kaplumbağa kimin?

La Fontaine Masalları 9 - Tavşan ile Kaplumbağa Kitap Açıklaması Ormanda, kendini çok öven bir tavşan varmış. Bu tavşan çok hızlı koşarmış. Bunu için de, herkese meydan okuyup kendisiyle yarışmaya çağırırmış...

Kaplumbağa tavşana ne demiş?

Kaplumbağa: -Korktun galiba, demiş. ... Tavşan fırlamış, kaplumbağa ise sakin sakin ilerlemeye başlamış. Tavşan bir süre gittikten sonra bakmış ki ne gelen var ne giden.

Tavşan ile kaplumbağa hikayesi kaç sayfa?

Bu kitapta; azimli ve pes etmeyen kaplumbağanın, rakibini küçümseyen tavşanı koşu yarışında nasıl yendiği anlatılmaktadır....Tavşan ile Kaplumbağa - Ezop Masalları 1. Sınıf.
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı16
Yayın Tarihi2019
YazarMehmet Orhan
2 satır daha

Tavşan bu teklifi nasıl karşılıyor?

ETKİNLİK Cevap: Yarışmayı teklif etmiştir. 2. Tavşan bu teklifi nasıl karşılıyor? Cevap: Kaplumbağayı küçümsüyor fakat sonra yarışı kabul ediyor.

Tavşan ile kaplumbağa metninin konusu nedir?

Cevap: Metnin konusu kendini beğenen tavşan ile kendine güvenen kaplumbağanın koşu yarışmasında kaplumbağanın tavşana ders vermesidir. Ana fikir ise kimseyi küçük görmemeli ve her zaman disiplinli çalışmaktır.

Fare tavşana zarar verir mi?

Evlerinde tavşan besleyen vatandaşlarımız ise, beslediği tavşanları, bahçeye ve benzeri ortamlarda mutlaka fare ve cartinlerin olup olmaması konusunda dikkat edilmelidir. Fare veya cartinin tavşanı ısırması sonucu fare ve cartinde bulunan bulaşıcı hastalıklar tavşana geçmektedir.

Tavşan fare familyasından mıdır?

Tavşan, tavşangiller (Leporidae) familyasını oluşturan memeli türlerinin ortak adıdır. ... Lepus harici cinslerin tüm üyeleri genel olarak ada tavşanı olarak adlandırılır.

Iyiliğin değerini bilen kim metnin ana fikri?

İyiliğin Değerini Bilen Kim?” adlı metnin konusunu ve ana fikrini yazınız. Metnin konusu: İyilik ettiği kurt tarafından yenmek istenen köylünün tilkinin kurnazlığı sayesinde kurtulması. Metnin ana fikri: İyiliğin değerini bilen ödüllendirilmeli bilmeyen cezasını çekmelidir.

Hamster fare mi tavşan mi?

Hamsterlar fare değildir arkadaşlar ilk hamster George Robert Waterhouse tarafından 1839 yılında (Golden denen kahverengi beyaz hamster) almanyada bir ormanda bulunmuştur.

Tavşan hangi gruba girer?

Tavşan, tavşangiller (Leporidae) familyasını oluşturan memeli türlerinin ortak adıdır.

Iyiliğin değerini bilen kim adlı metindeki kahramanlardan hangisini canlandırmak isterdiniz neden?

Cevap: (örnek) Köylüyü canlandırmak isterdim. Çünkü köylü, benim gibi iyiliğin değerli olduğunu bilen bir insandır. b) Metni okurken olaydaki duygu ve düşünceleri canlandırmak için nelere dikkat etmeliyiz? Cevap: Noktalama işaretlerine dikkat etmeli, ses tonumuzu iyi ayarlamalıyız.