Derleme Çalışması Nedir Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Derleme Çalışması Nedir Nasıl Yapılır?
  2. Review nedir nasıl yapılır?
  3. Review yazısı nedir?
  4. Devamlı Derleme Nedir istatistik?
  5. Veri toplamak için kullanılan yöntem nedir?
  6. Editöre Mektup nasıl olmalı?
  7. Editöre Not kısmına ne yazılır?
  8. Derleme makale kaç kelime olmalı?

Derleme Çalışması Nedir Nasıl Yapılır?

Derleme kelimesi özellikle sözlü edebi metinlerin yazıya geçirilmesi işlemi için kullanılır. Belli bir ilmî metot ve disiplin içinde yapılır. Destan, efsane, masal, mani, bilmece, ninni, türkü gibi ürünler bilinmeyen bir zamanda ve bilinmeyen bir kişi tarafından söylenir.

Review nedir nasıl yapılır?

Review makalede makalenin yazdığı konu sistemli biçimde tüm detaylarıyla ele alınır. İlk olarak review yapılan konunun/problemin açıklanması ile makaleye başlanır. Daha sonra geçmişten günümüze kadar bu konuda yapılan belli başlı çalışmalara yer verilir.

Review yazısı nedir?

Kısacası, review makaleler literatürdeki belirli bir konuyu sistematik biçimde ele alan, o konuda geçmişten günümüze kadar yapılmış belli başlı çalışmaları güçlü ve zayıf yönlerine de değinerek inceleyen derleme çalışmalarıdır.

Devamlı Derleme Nedir istatistik?

Bu tür olayların tekrarlanması ve belli bir zaman aralığında bir arada bulunması mümkün değildir. Eğer ilgilenilen kütle bu tür ani birimlerden oluşmuşsa (bu tür birimler zamana yayıldığından), belli bir zaman aralığında gözlenmeleri ve kaydedilmeleri gerekir. Bu tür işlemlere “sürekli veri derleme” denir.

Veri toplamak için kullanılan yöntem nedir?

Veri toplama çeşitli yollarla yapılabilmektedir. Doküman/kayıt incelemesi, anket, soru formu, test, görüşme, odak grup, gözlem, kontrol listesi, etnografya, sözlü tarih, örnek olay incelemesi ve deney veri toplamak amacıyla daha yaygın olarak başvurulan yöntemlerdir [1, 2, 3, 4, 5, 6].

Editöre Mektup nasıl olmalı?

Editöre ya da yazara yazılan bir mektup, yayınlanmış makale üzerine objektif ve yapıcı yorumlar ya da medikal, bilimsel veya genel bir ilgi uyandırabilecek konular üzerine tara tışmalar içermelidir. Mutlaka bir amacı olmalı, kısa ve kesin bir dille anlatmak istediği mesajı vermelidir.

Editöre Not kısmına ne yazılır?

Makale DergiPark sistemine yüklenirken “Editöre Notkısmına aşağıdaki bilgiler yazılmalıdır (varsa yazarların editöre iletmek istedikleri notlar da bu alana yazılabilir): Makalenin yazar sıralamasına dikkat ederek, yazar adı ve soyadı (soyadı büyük harflerle), unvanı, adresi (üniversite, fakülte, bölüm adı ...

Derleme makale kaç kelime olmalı?

Araştırma makaleleri, öz, tablo, şekil/grafik ve kaynaklar dahil 5.000, derleme, olgu sunumu vb. yayınlar 3000 sözcüğü geçmemelidir. Gönderilen makalelerde tablo, grafik, şekil sayısı en fazla beş olmalıdır.