Böbrek tümörü ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Böbrek tümörü ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Böbrek tümörü ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Böbrekte tümör nasıl oluşur?
  4. Böbrek kanseri olan kişi ne kadar yaşar?

Böbrek tümörü ameliyatı ne kadar sürer?

Radikal nefrektomi ameliyatları büyük dikkat gerektiren ameliyatlardır. Bu yöntem ile gerçekleştirilen böbrek kanseri ameliyatı yaklaşık olarak 30 ila 90 dakika arasında sürebilir. Tümör boyutu 10 cm'den daha büyük olan hastaların ameliyatları 120 dakikaya kadar uzayabilir.

Böbrek tümörü ameliyatı nasıl yapılır?

Biz bu ameliyatı böbrekteki tümörün boyutlarını göz önüne alarak “Laparoskopik Cerrahi” ile gerçekleştiriyoruz. Laparoskopi karın cildine 3-4 adet delik açarak vücut içine karbondioksit gazı vererek karın içini şişirip endoskopik kameralarla bu deliklerden içeriye girmek ve hastalıklı organı çıkarmaktır.

Böbrekte tümör nasıl oluşur?

Böbrek dokusundaki hücrelerin çevresel ya da kalıtsal faktörlerin etkisiyle bozulmaya uğrayarak kontrolsüzce büyüyüp çoğalmasıyla, o bölgede kitle yani tümör oluşur. Böbrek kanseri, böbreğin idrar üreten kısmında gelişebileceği gibi, idrarın toplandığı havuzcuk bölümünde de konumlanabilmektedir.

Böbrek kanseri olan kişi ne kadar yaşar?

Hedefe yönelik ilaçlar ile tedavi edilen hastalardan kanserli böbreklerinin ameliyatla çıkarılan grubunda ortalama yaşam süresi 17 ay iken cerrahi yapılmayan hastalarda genel sağ kalımın 7.7 ay düzeyinde olduğu saptanmıştır.