Yurt dışından para gönderme kaç gün sürer?

İçindekiler:

  1. Yurt dışından para gönderme kaç gün sürer?
  2. Yurt dışından EFT yapılır mı?
  3. Almanyadan Türkiyeye ne kadar para getirebilirim?
  4. Yurt dışı para transferi hangi bankalarda var?
  5. Türkiyeye ne kadar döviz getirebilirim?

Yurt dışından para gönderme kaç gün sürer?

SWIFT işlemleri genellikle birkaç gün içerisinde gerçekleşiyor. Yurt dışı para transferi için bankaya mesai saatleri içerisinde talimat verildikten sonra ortalama 2 gün içerisinde işlem tamamlanıyor.

Yurt dışından EFT yapılır mı?

Yurtdışı transferler SWIFT ya da Western Union kanalıyla tüm şubelerimizde yapılabilir. (Western Union para transferi detayları Western Union bölümünde mevcut). Yurtdışı transfer için alıcının hesap numarası / IBAN (uluslararası banka hesap numarası) gereklidir.

Almanyadan Türkiyeye ne kadar para getirebilirim?

AB ülkeleri ve Türkiye güzergahındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit para olarak sayılır. Birlikte Yolculuk Edenler: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır.

Yurt dışı para transferi hangi bankalarda var?

Western Union, ülkemiz de PTT Bank, Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Fibabanka, Şeker Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinde hizmet vermektedir. Ayrıca bazı bankalar için şubelere gitmeye bile gerek yoktur. İnternet bankacılığı ya da mobil bankacılığı üzerinden de bu işlem rahatlıkla yapılmaktadır.

Türkiyeye ne kadar döviz getirebilirim?

Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır. Ancak; 10.000 avroyu geçmeyecek kadar paranın her bir kişinin kendi üzerinde ya da kendi kişisel eşyası arasında bulunması gerekir. Aksi halde para kimin üzerinde bulunursa o kişiye ait kabul edilmektedir.