Internetten yardım toplama yasal mı?

İçindekiler:

  1. Internetten yardım toplama yasal mı?
  2. Para yardımı toplamak yasal mı?
  3. Herkes yardım toplayabilir mi?
  4. Orman Genel Müdürlüğü fidan bağışı nasıl yapılır?

Internetten yardım toplama yasal mı?

TBMM'de kabul edilen düzenlemeyle, kara para aklama faaliyetinin ortaya çıkarılabilmesi için “ajan” görevlendirilebilecek. İnternetten izinsiz yardım toplanmaması için içeriğe erişim engellenebilecek.

Para yardımı toplamak yasal mı?

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 6. Maddesine göre kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca belirlenip ilan edilir.

Herkes yardım toplayabilir mi?

Yardım toplayabilecek olanlar: Madde 3 – Kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler yardım toplayabilirler.

Orman Genel Müdürlüğü fidan bağışı nasıl yapılır?

OGM fidan bağışı yapmak için www.gelecegenefes.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Daha yeşil bir Türkiye için fidanlarımızı toprakla buluşturuyor, geleceğe nefes oluyoruz.