Günümüzde kaç dil konuşuluyor?

İçindekiler:

  1. Günümüzde kaç dil konuşuluyor?
  2. Polonya hangi dili kullanır?
  3. Polonya dili zor mu?
  4. Avusturya'nın nüfusu ne kadardır?

Günümüzde kaç dil konuşuluyor?

Dünya üzerinde konuşulan ya da konuşanı az olsa da varlığını muhafaza eden toplam dil var. Ethnologue 'Languages of the World' (Dünyanın Dilleri) isimli internet sitesinin 2019 yılı için "Yaşayan diller" , "Dünyada kaç dil var?" alt başlıklarıyla yayınladığı makaleye göre dünya üzerinde dil yaşıyor.

Polonya hangi dili kullanır?

Lehçe Polonya/Resmi dilleri Polonya'nın resmi dili olan Lehçe dünya çapında 50 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Ülkede genç nüfus genel olarak İngilizce konuşmaktadır. Ayrıca Almanya'nın sınır komşusu olmasından dolayı Poznan ve civarında Almanca da konuşulur. Eski Sovyet baskıları sebebiyle yaşlı nüfusun çoğunluğu Rusça konuşabilmektedir.

Polonya dili zor mu?

Bazıları Polonya'nın resmi dili olan Lehçenin öğrenmesi en zor dillerden biri olduğunu düşünüyor. Esasında bunda haklılık payı vardır, Lehçe öğrenmesi görece zor dillerden biridir. Ancak yeterli emek ve azimle Lehçe öğrenmek gayet mümkündür. Hatta Lehçe öğrendiğiniz zaman birçok cazip fırsatı da yakalamış olursunuz.

Avusturya'nın nüfusu ne kadardır?

Günümüzde dokuz eyaletten oluşan Avusturya'nın en büyük şehri olan Viyana'dan başka; üniversite şehri olan Graz, tarih kenti Linz, barok mimarisiyle Alpler yanında kurulmuş Salzburg, İnnsbruck ve Klagenfrut ülkenin diğer önemli şehirlerdendir.