Hogwarts Okulu Gerçek mı?

İçindekiler:

  1. Hogwarts Okulu Gerçek mı?
  2. Hogwarts binası nerede?
  3. Harry Potter'ın çekildiği stüdyo nerede?
  4. Hogwarts Express kaçta kalkıyor?

Hogwarts Okulu Gerçek mı?

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisindeki cadılık ve büyücülük eğitimi veren kurgusal okul. ... Hogwarts kampüsünün en şatafatlı yapısını oluşturan Hogwarts Şatosu'nun tüm karmaşık oda ve geçitlerini bilen biri yoktur.

Hogwarts binası nerede?

İngiltere'de bulunan Alnwick Şatosu, gerçek bir Hogwarts gibi. Zaten ilk iki Harry Potter filminin okul sahnelerinin büyük kısmı bu şatoda çekilmişti. Şatonun duvarlarından tutun da avlusuna kadar, her Potter hayranı o ikonik araziyi ve mimariyi hatırlayacaktır.

Harry Potter'ın çekildiği stüdyo nerede?

Filmin hayali kısmını oluşturan bölümleri Londra'nın kuzeybatısındaki Warner Bros stüdyolarında çekilmiş olsa da, Oxford ve İskoçya gibi Birleşik Krallık'ın birçok bölgesinden de gerçek mekanlar kullanılmış.

Hogwarts Express kaçta kalkıyor?

Hogwarts Ekspresi, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter Serisi`ndeki Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna gitmek isteyen öğrencilerin kullandığı bir tren. Londra tren istasyonu`nda 9 3/4 (dokuz üç çeyrek) peronundan kalkıyor.