Milli emlak ihaleleri nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Milli emlak ihaleleri nasıl olur?
  2. Tapuda hacizli varsa satışı nasıl yapılır?
  3. Ecrimisil her yıl ödenir mi?
  4. Belediye ecrimisil alabilir mi?

Milli emlak ihaleleri nasıl olur?

Satın alma talepleri, il, ilçe, mevki, pafta, ada, parsel numarasının da belirtildiği bir dilekçe ile taşınmazın bulunduğu il ve ilçelerde; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Şeflikleri) müracaat edilebilmektedir.

Tapuda hacizli varsa satışı nasıl yapılır?

Hacizli tapu satışları devir şeklinde yapılıyor. Gayrimenkulün satışı yapılıyor ve hacizli şekilde yeni alıcısına devrediliyor. Gayrimenkul üzerindeki haciz kalkmadan yapılan tapu satışlarında, satış işlemi gerçekleştikten ve alacaklıya borcun tamamı ödendikten sonra menkul üzerindeki haciz kaldırılıyor.

Ecrimisil her yıl ödenir mi?

Ecrimisil borçlusunun ödeme güçlüğü nedeniyle yazılı olarak talep etmesi ve toplam ecrimisilin en az %25inin peşin olarak ödenmesi kaydıyla ecrimisil, en fazla bir yıl içinde taksitler hâlinde ödenebilir. Ecrimisil bedellerinin tahsil edilmesi, taşınmazdaki kullanımın devamı hakkını vermez.

Belediye ecrimisil alabilir mi?

Bu nedenle belediye taşınmazlarının işgal edilmesi durumunda ecrimisil bedeli idare tarafından takdir edilebilecek ve 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre tahsil edilebilecektir.