Biokadin 100 mL nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Biokadin 100 mL nasıl kullanılır?
  2. Biokadin standardize Solüsyon 100 ml nedir?
  3. Betadin nerede kullanılır?
  4. Biokadin standardize solüsyon 30 ml nedir?
  5. Betadin ne için?
  6. Vajinal fitil sonrası akıntı neden olur?

Biokadin 100 mL nasıl kullanılır?

GÜNLÜK KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU : Doktor tarafından aksi bildirilmedikçe, 1/2 bardak ılık suya (80 mL) 2 çay kaşığı (10 mL) Biokadin Gargara ilave edilir ve çalkalanır. Bu tatbik en az 30 saniye olmak üzere her 1 - 4 saatte tekrarlanır.

Biokadin standardize Solüsyon 100 ml nedir?

Ameliyatlardan önce, jinekolojik ve doğuma yardımcı tedbirlerde, biopsi, punksiyon, enjeksiyon ve kan alma işlemlerinde cilt ve mukoza dezenfektanı olarak kullanılır. Antiseptik yara tedavileri, yanıklar, pyodermi, mikotikve bakterilere ait enfeksiyonlar ve superenfekte dermatozlar içindir.

Betadin nerede kullanılır?

Batikon: Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan batikon, en çok tercih edilen antiseptik solüsyondur. Özellikle küçük yaralarda ilkyardım sırasında kullanılır. Bunun yanında jinokolojik müdahalelerde, cerrahi işlemler sırasında cilt ve mukozanın dezenfekte edilmesi için de kullanılır.

Biokadin standardize solüsyon 30 ml nedir?

Ameliyatlardan önce, jinekolojik ve doğuma yardımcı tedbirlerde, biopsi, punksiyon, enjeksiyon ve kan alma işlemlerinde cilt ve mukoza dezenfektanı olarak kullanılır. ... Hijyenik ve cerrahi el dezenfektanı olarak kullanılır.

Betadin ne için?

Bakteri virüs ve mantarlara karşı etkili bir cilt antiseptiğidir. Yaraların temizlenmesinde, antiseptik olarak operasyonlarda kullanılır. Hijyenik ve cerrahi cilt temizliğinde, ameliyat sahasının hazırlanmasında ilk yardımcıdır.

Vajinal fitil sonrası akıntı neden olur?

Bu durumun temel sebebi, vücut ısısıyla eriyen fitilin vajina içinde sıvı hâline gelmesidir. Kullanımdan yaklaşık yarım saat sonra başlayan beyaz ve krem renkli akıntılar, ağırlıklı olarak fitilin erimesinden ve dışarı sızmasından kaynaklanır ve bu tarz akıntılarda korkulacak herhangi bir durum yoktur.