Stajyer avukat kimlik kartı ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Stajyer avukat kimlik kartı ne ise yarar?
  2. Stajyer BaroKart ne işe yarar?
  3. Avukat Cübbe içine ne giyilir?
  4. Avukatlık mesleğine nasıl sahip olunur?

Stajyer avukat kimlik kartı ne ise yarar?

BaroKart™ Stajyer Avukat Kimlik kartı sisteme dahil tüm barolarda ve adliyelerde kapı geçiş, otopark, sosyal tesis ve Avukat Odalarındaki ödeme noktalarında nakit taşımaksızın ve para üstü beklemeksizin ödeme yapma olanağı sağlar.

Stajyer BaroKart ne işe yarar?

BaroKartStajyer Avukat Kimlik kartı sisteme dahil tüm barolarda ve adliyelerde kapı geçiş, otopark, sosyal tesis ve Avukat Odalarındaki ödeme noktalarında nakit taşımaksızın ve para üstü beklemeksizin ödeme yapma olanağı sağlar.

Avukat Cübbe içine ne giyilir?

Etek, elbise ve ceket boyu mesleğin vakar ve onuruna uygun olacaktır. Cüppe Giyilmesi 7. Yüksek Mahkeme başka türlü karar vermediği sürece Avukat ve stajyerler Mahkeme Salonunda, 3'üncü ve 4'üncü maddede sayılan kıyafetler üzerine siyah cüppe giyecektir.

Avukatlık mesleğine nasıl sahip olunur?

Avukat olmak için öncelikle üniversite sınavında 4 yıllık Hukuk Fakültelerinden birini tutturmanız gerekiyor. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra ise avukatlık stajına başlıyorsunuz. Bu staj 1 yıl sürüyor. Bu sürenin yarısını mahkemede diğer yarısını da en az 5 yıl deneyimli bir avukatın yanında geçiriyorsunuz.