Yoğurtlu domates kurusu nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Yoğurtlu domates kurusu nasıl pişirilir?
  2. Kuru Domates ile neler yapılabilir?
  3. Hangi domates kurutulur?
  4. Kurutulmus domates nasıl kullanılır?
  5. Kuru domates yemeği nasıl yapılır?
  6. Domates nasıl kurutulur ve nasıl saklanır?

Yoğurtlu domates kurusu nasıl pişirilir?

Yoğurtlu Domates Kurusu Tarifi Yapılışı Ayrı bir yerde tencereye zeytinyağı ve 4 diş sarımsak ince ince kıyılmış domates kurularını ekleyelim. Orta ateşte az kavuralım ve pul biberini ekleyip soğutalım. Ayrı bir yerde 4 diş sarımsağı ezip yoğurtla karıştıralım ve servis tabağına karıştırıp alalım. Afiyet olsun.

Kuru Domates ile neler yapılabilir?

Tarifleri arasında en çok kuru domates yemeği merak edilse bile bu yiyecek kahvaltılık ve yemeklerde de sık sık kullanılır. Onunla yapılan kuru domates salatası, acuka, kuru domates mezesi ve kavurması ayrı bir leziz olur. Hafif tuzlu ve ekşimsi tadıyla eklendiği yemeğin lezzetini kat kat artırır.

Hangi domates kurutulur?

Evde domates kurutmak için öncelikle domateslerinizi en tazesinden ve hormonsuz olanından tercih etmenizi öneririz. İlaçlanmış domatesleri kurutmanız sizin sağlığınızı tehdit eden bir unsur olabilir. Ayrıca sulu domatesleri tercih etmemenizi öneririz.

Kurutulmus domates nasıl kullanılır?

Kuru domates yemeklerin içerisinde ya da kahvaltıların yanında direkt olarak tüketilebilmektedir. Sandviçlerin içerisinde, salata çeşitlerinde, ezmelerde tüketilebilen kuru domates kahvaltı sofralarında peynirlerin ya da kızarmış ekmeklerin yanına yakıştırılan bir üründür.

Kuru domates yemeği nasıl yapılır?

Kuru Domates Kavurması Tarifi Yapılışı
  1. Kuru domatese üzerini geçecek kadar sıcak su konulur ve 10 dakika beklemeye bırakılır.
  2. Tencereye sıvı yağ konulur ve yumuşayan domatesler eklenir 5 dakika kavrulur.
  3. Pul biber, kekik, maydanoz ve tuzu konularak tekrar çevrilir ve altı kapatılır.
BE

Domates nasıl kurutulur ve nasıl saklanır?

Domates kurusunu daha uzun süre saklamak için, ağzı kapalı ve hava almayan bir kavanoza koyup kuru ve serin yerde bekletmeniz gerekir. Ayrıca kışlık domateslerinizi zeytinyağı içinde, birkaç diş sarımsak ile bir kavanoza yerleştirip, kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayabilirsiniz.