Tahkik usulü nedir?

İçindekiler:

  1. Tahkik usulü nedir?
  2. Tedvir ne demek hukuk?
  3. Tahkik üzere okumak ne demek?
  4. Tedvir ne demektir?
  5. Dinde kıraat ne demek?

Tahkik usulü nedir?

Kur'ân'ı tane tane, açık açık, aheste bir biçimde acele etmeksizin okumaya tertîl denir. Tertîle tahkik de denir. ... Hız bakımından tertîl ile hadr arasındadır. Tedvîr ile okuyuşta medd-i muttasıl ve medd-i munfasıl üç elif, medd-i ârız ve medd-i lîn 1-3 elif, medd-i lâzım dört elif uzatılır.

Tedvir ne demek hukuk?

Tedviren görevlendirme, asılda aranan koşullara sahip vekil kamu görevlisi bulunamadığı hallerde başvurulan bir görevlendirme usulüdür. Asılın yokluğunda, kamu hizmetinin asaleten atanacak kişide aranan nitelikleri taşımayan kamu görevlisi eliyle yürütülmesi anlamına gelir.

Tahkik üzere okumak ne demek?

Kur'an'ı yavaş yavaş, anlamını düşünerek, harflerin mahreçlerine ve tecvid kurallarına dikkat ederek, anlama göre sesini yükseltip alçaltarak ve itina ile okumak anlamına gelir.Bu kelime Kur'an'da iyi ayette geçer: Furkan 32; Müzzemmil 4.

Tedvir ne demektir?

1. Döndürme, çevirme. 2. Dâire biçimine sokma, yuvarlak duruma getirme.

Dinde kıraat ne demek?

Sözlükte "okumak" anlamına gelen ve Kur'an kelimesiyle kök birliğine sahip bulunan kırâat kelimesi, dinî ilimlerin değişik dallarında farklı terim anlamları kazanmış olsa bile genelde "Kur'an okuma" mânasında kullanılır. Bu yönüyle kıraat tilâvet ile eşanlamlıdır.