Silahlı güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Silahlı güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır?
  2. Kamuda silahlı güvenlik nasıl olunur?
  3. Silahlı özel güvenlik görevlileri nerelerde çalışabilir?
  4. Silahlı özel güvenlik sınavları nasıl oluyor?
  5. Silahlı güvenlik Kendi silah taşıyabilir mi?

Silahlı güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır?

Silahlı görev yapan özel güvenliklerle silahsız görev yapanlar bir olmamaktadır. 2021 özel güvenlik maaşları ortalama olarak 2.825,90 TL-4.250 TL arasında değişim göstermektedir. Mesleğe yeni başlayan güvenlik görevlilerinin maaş hesaplamaları ise genelde asgari ücret üzerinden yapılmaktadır.

Kamuda silahlı güvenlik nasıl olunur?

Kadrolu olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen ögg personelleri Türkiye iş kurumu 'na başvuru yapmaları veya işkur 'un resmi sitesinden özel güvenlik iş ilanları takip etmesi gerekmektedir. Kamu güvenlik alımı işkur üzerinden gerçekleşmektedir.

Silahlı özel güvenlik görevlileri nerelerde çalışabilir?

Silahlı güvenlik görevlisi, doğrudan güvenlik şirketlerine veya kurumların güvenlik departmanlarına bağlı olarak çalışır. Koruma talep eden kişi veya kuruma göre çalışma koşulları değişebilmektedir. Bu nedenle silahlı güvenlik görevlisi, günün gece ve gündüz vakitlerinde çalışabilir.

Silahlı özel güvenlik sınavları nasıl oluyor?

Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet mermi attıkları uygulamalı atış sınavı ile sınavlarını tamamlamaktadır.

Silahlı güvenlik Kendi silah taşıyabilir mi?

Silahlı Güvenlik Görevlisi olan kursiyerler 5188 sayılı özel güvenlik kanun gereği olarak faaliyet yürütmektedir. Ve bu kanunda her şey açıklanmış durumdadır, silahlı özel güvenlik görevlisi görev alanı dışında silah taşıması yasaktır.