Bireysel Müşteri hakem Heyeti kaç günde sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Bireysel Müşteri hakem Heyeti kaç günde sonuçlanır?
  2. Türkiye Bankalar Birliği Şikayet Nasıl Yapılır?
  3. Banka bilgileri teyit belgesi nasıl alınır?
  4. Türkiye Bankalar Birliği hakem Heyeti nedir?
  5. Tüketici hakem Heyeti kaç gün içinde karar verir?
  6. Bankayı nasıl şikayet edebilirim?
  7. Banka hesap belgesi nasıl alınır?
  8. Tüketici hakem Heyeti ne kadar zamanda sonuçlanır?
  9. Tüketici hakem Heyeti kararı kazandım ne yapmalıyım?
  10. Bir banka nereye şikayet edilir?

Bireysel Müşteri hakem Heyeti kaç günde sonuçlanır?

Hakem Heyetine sunulan başvurular Heyet tarafından başvuru tarihini izleyen 90 gün içinde incelenir ve karara bağlanır. Hakem Heyetinin kararı 20 gün içinde TBB tarafından müşteriye ve bankalara bildirilir. Bankalar, Heyetin vereceği karara yargı yolu açık olmak üzere 4.731.- TL'ye kadar uymak zorundadırlar.

Türkiye Bankalar Birliği Şikayet Nasıl Yapılır?

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ BİREYSEL MÜŞTERİ HAKEM HEYETİNE,
  1. Adres: Nispetiye Caddesi Akmerkez B 3 Blok Kat 13 34340 Etiler İSTANBUL.
  2. Çağrı Merkezi Telefon Numarası: 08.
  3. Faks: (212) 282 09 46.
  4. Web sitesi: http://www.tbb.org.tr.

Banka bilgileri teyit belgesi nasıl alınır?

Bankanızdan başvurunuz ile ilgili başvuru teyit belgesi alınız. Bankanıza dilekçe ile başvuruyorsanız, dilekçenizin banka yetkilisi tarafından teslim alındığına ilişkin imza ve teslim tarihi görünür örneği, başvuru teyit belgesi sayılmaktadır.

Türkiye Bankalar Birliği hakem Heyeti nedir?

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti, bankacılık hizmetleriyle ilgili olarak, (mevduat hesapları, tüketici kredileri, kartlar, vb) bankanız ile yaşadığınız anlaşmazlıkların değerlendirilmesi için başvurabileceğiniz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bünyesinde kurulmuş bir Heyettir.

Tüketici hakem Heyeti kaç gün içinde karar verir?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Bankayı nasıl şikayet edebilirim?

BDDK'ya, bankaların yaptığı işlemlerden dolayı beş farklı yolda şikayette bulunmak mümkündür. Bu beş tane şikayet yolu, bilgi edinme sistemi, elektronik şikayet sistemi, dilekçe, çağrı merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'dir.

Banka hesap belgesi nasıl alınır?

Vize başvurusu yapmak için hesap dökümleri, banka şubelerinden temin edilir. Bireysel olarak çıkarılan banka hesap dökümlerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Banka hesap dökümü, çalışılan bankadaki müşteri temsilcisinden alınması gereken bir evraktır. İmzalı ve kaşeli olarak bulunması gerekir.

Tüketici hakem Heyeti ne kadar zamanda sonuçlanır?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Tüketici hakem Heyeti kararı kazandım ne yapmalıyım?

Tüketici Hakem Heyeti kararı vatandaşa tebliğ edildikten 15 gün sonra işlem yapılabiliyor. Konuyla ilgili hakkını alan vatandaş, firmaya müracaat ederek sulh yoluyla ya da icra takibi ile çekişmeli bir şekilde kararda kendisine vaat edilen bedeli karşılayabiliyor.

Bir banka nereye şikayet edilir?

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapılacak bilgi ve belge talepleri www.bddk.org.tr adresindeki “Bize Ulaşın” linkinde yer alan ilgili formlar doldurularak yapılması gerekmektedir.