Batikon içinde neler var?

İçindekiler:

  1. Batikon içinde neler var?
  2. Batikon yüzde kaç?
  3. Batikon nasıl yapılır?
  4. Tentürdiyot neden kaldırıldı?
  5. Baticonol nasıl kullanılır?

Batikon içinde neler var?

Batikon krem olarak bilinen antiseptik, yapısında povidon-iyot bulundurur. Kremin yapısında bulunan bu iyot, suda çözünür.

Batikon yüzde kaç?

Ürünün yapısına ve yoğunluğuna göre değişmekle birlikte genellikle %8 oranında etil alkol, %1.6 gliserin, %0.14 sodyum hidroksit, y deiyonize su ve %0.072 mentol içeren batikon, kumaşlardan ve ciltten kolaylıkla yıkanabilme özelliği ile de dikkat çeker.

Batikon nasıl yapılır?

Dezenfekte edilecek olan deri bölgesine uygulanır. Daha sonra bu bölgede meydana gelen gözenekli film katmanı, suyla yıkanabilir. Bu antiseptik solüsyon tampon yaparak da cilde uygulanabilir. Bu antiseptik solüsyonun fiyatı 3 lira ile 35 lira arasında değişir.

Tentürdiyot neden kaldırıldı?

Tentürdiyot aşırı tahriş edici bir madde olduğu için günümüzde artık kullanılmamaktadır (örneğin ilk yardım çantalarından kaldırılmıştır). Onun yerine etkili, daha az tahriş edici ve dokulara daha az zarar veren "Polivinilpirolidon iyot" isimli madde kullanılmaktadır.

Baticonol nasıl kullanılır?

Ameliyat bölgelerinin hazırlanmasında, doktorun aksini bildirmediği halde derişik olarak uygulama alanının tüm yüzeyi fi lm tabakası ile kapatılacak kadar kullanılmalıdır. Cilt yara ve yanık bölgelerin çevresinin dezenfeksiyonunda kullanılır. Uygulama alanına bir bez yardımı yada direkt sürerek uygulanır.