Lisans bitirme tezi nedir?

İçindekiler:

  1. Lisans bitirme tezi nedir?
  2. Bitirme projesi tez nasıl yazılır?
  3. Lisans Tezi kaç günde yazılır?
  4. Lisans tez kabul edilmezse ne olur?
  5. Tez hangi sınıfta yazılır?

Lisans bitirme tezi nedir?

Lisans Bitirme Ödevi/Projesi Nedir? Üniversitelerin son sınıfında öğrencilerden istenilen, birçok bölümde Kredi Değerine sahip olan bir ödevdir. Bu ödevin amacı, üniversiteyi Lisans Bitirme aşamasına gelen öğrenciden Akademik İçeriğe Sahip bir proje almaktır.

Bitirme projesi tez nasıl yazılır?

Tez yazımında 'Times New Roman Tur' karakter tipi kullanılmalıdır. Harf büyüklüğü 12 punto olmalıdır. Sayfa kenar boşlukları soldan 3.5, sağdan 2.5, alttan ve üstten 3 cm olmalıdır. Ön sayfalar, İçindekiler ii ile başlamak üzere Romen Rakamları ile numaralandırılmalıdır (iç kapak sayfası i kabul edilir, yazılmaz).

Lisans Tezi kaç günde yazılır?

7 gün içinde lisans ve yüksek lisans tezi yazılabilir. Özellikle tez hazırlama merkezleri çok daha hızlı şekilde yazım aşamasını tamamlar.

Lisans tez kabul edilmezse ne olur?

Tezi reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Tez hangi sınıfta yazılır?

Tez önerisinin bir plan olduğu ve bu planın tüm çalışmayı kapsaması gerektiği unutulmamalıdır. Konu Belirleme ve Tez Önerisi: Öğrencilerimizin hangi hocayla tez çalışmasını yürüteceği 3. sınıfın 2. yarıyılı başında ilan edilir.