Araştırma bursu nedir?

İçindekiler:

  1. Araştırma bursu nedir?
  2. Temel Bilim Bursu 2020 ne kadar?
  3. Tübitak öğrenci bursu ne kadar?
  4. Tübitak bursu kimlere verilir?
  5. Fulbright bursu kimler başvurabilir?
  6. TÜBİTAK Temel Bilimler Bursu 2021 ne kadar?
  7. TÜBİTAK Destek Bursu hangi bölümlere veriliyor?
  8. Tubitak bursu kimlere verilir 2021?
  9. Fulbright Araştırma bursu ne kadar?
  10. Doktora öğrenci bursu ne kadar?

Araştırma bursu nedir?

Araştırma Bursu Programı (3-12 aylık) Araştırma Bursu Programı; uluslararası araştırmacıların ve akademisyenlerin Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinde Türk akademisyenler ile birlikte, kendi alanlarıyla ilgili akademik araştırma iş birliği yapabilmelerini teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir programdır.

Temel Bilim Bursu 2020 ne kadar?

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada 5.001 (beş bin bir) ile 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden birine yerleşenlere aylık 1.000 (bin) TL burs verilecektir.

Tübitak öğrenci bursu ne kadar?

TÜBİTAK 4000 TL'ye varan miktarda burs imkanı tanıyor.

Tübitak bursu kimlere verilir?

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Tıbbi Bilimler ile Tarımsal Bilimlerde lisans eğitimine devam eden veya lisans eğitimini tamamlamış olanlardan TÜBİTAK'ın belirlediği Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında tezli yüksek lisans/doktora yapmak isteyen veya yapanlara burs verilmektedir.

Fulbright bursu kimler başvurabilir?

Kimler Başvurabilir ? Öğrenciler: Güz 2020 dönemi sonrasında genel not ortalaması 4.00'lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 3.'lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 76.66 olanlar (akademik başarının mezun olana kadar sürdürülmesi gerekmektedir.)

TÜBİTAK Temel Bilimler Bursu 2021 ne kadar?

TÜBİTAK tarafından hazırlanan tercih listesine uygun bölümleri kazanan öğrenciler bu burstan yararlanabilecek. Öğrencilere akademik yaşamları boyunca her ay 4000 TL burs imkanı verilerek eğitim hayatlarında maddi sıkıntı çekmeleri önlenecek.

TÜBİTAK Destek Bursu hangi bölümlere veriliyor?

felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)'nda örgün öğrenim gören öğrencilere lisans bursu verilir.

Tubitak bursu kimlere verilir 2021?

TÜBİTAK BURSU NEDİR, KİMLER ALABİLİR? TÜBİTAK, üniversite sınavı olarak da bilinen 2021 YKS'de ilk 25 bine girerek başarı sağlamış öğrencilere yönelik burs imkanı sağladı. TÜBİTAK tarafından hazırlanan tercih listesine uygun bölümleri kazanan öğrenciler bu burstan yararlanabilecek.

Fulbright Araştırma bursu ne kadar?

Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu, her bursiyer için yıllık maksimum 50.000 ABD Doları'na kadar eğitim ücreti ve masraflarını kapsamaktadır. Gidilen şehre bağlı olarak bir çizelge üzerinden belirlenen aylık yaşam masrafları, 1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahildir.

Doktora öğrenci bursu ne kadar?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020 itibarıyla YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında doktora eğitimi yapan öğrencilerin burs miktarında artış sağlanacağını belirterek, "Türkiye'nin 100 öncelikli alanda doktora yapan öğrenciler, aylık lira burs ile desteklenecek." dedi.