Özlük dosyası içinde neler var?

İçindekiler:

  1. Özlük dosyası içinde neler var?
  2. Personel özlük dosyasında neler olur?
  3. Özlük hakları ne anlama gelir?
  4. İşveren hangi durumlarda kayıtları en az 15 yıl saklar?
  5. Özlük belgeleri kaç yıl saklanmalı?
  6. Özlük dosyası Adli sicil kaydı zorunlu mu?

Özlük dosyası içinde neler var?

Özlük dosyası evrakları nelerdir?
  • SGK işe giriş bildirgesi.
  • İş sözleşmesi.
  • Erkek çalışanlar için askerlik durumu belgesi.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf.
  • Adli sicil kaydı
  • Diploma fotokopisi.
  • Sağlık raporu.
  • İkametgâh belgesi.
Daha fazla öğe...

Personel özlük dosyasında neler olur?

Özlük dosyası, çalışanın çalıştığı süre boyunca kullandığı izinlere dair izin formları, raporlar, resmi evraklar, uyarı ya da disiplin cezaları gibi, çalışanın işiyle alakalı her hareketin her değişikliğin belgelendiği bir kayıt dosyasıdır.

Özlük hakları ne anlama gelir?

Devlet memuru olarak çalışan kişiler, kamu kurum ve kuruluşlarındaki görev sürekleri boyunca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda detayları belirtilmiş olmak üzere bazı hak, görev ve sorumluluklara sahiptir. Memurların sahip oldukları bu haklara özlük hakları denir.

İşveren hangi durumlarda kayıtları en az 15 yıl saklar?

MADDE 7 – (1) İşveren ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla; a) İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, b) İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını, saklar.

Özlük belgeleri kaç yıl saklanmalı?

Buna göre çalışanların sosyal güvenliğine dair bilgi ve belgelerin on yıl süreyle özlük dosyasında saklanması gerekir. Vergi mevzuatında 5 yıl, SGK mevzuatında 10 yıl, Türk Ticaret Kanunu'nda 10 yıl ve İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında ise 15 yıl saklama zorunluluğu vardır.

Özlük dosyası Adli sicil kaydı zorunlu mu?

Dolayısıyla özlük dosyasında adli sicil kayıtları ilk olarak kanuna açıkça öngörüldüğünden, ikinci olarak işverenin kanun hükümleri ile içtihatlar tahtında ispat külfetinin üzerinde olması nedenleri ile hukuki yükümlülüğünün yerine getirmesi için zorunlu olduğundan, üçüncü olarak taraflar arasındaki iş sözleşmesinin ...