Iş güvenliği ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Iş güvenliği ne zaman başlıyor?
  2. Çok tehlikeli işyerlerinde kaç iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu?
  3. Kamuda iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu ne zaman başlıyor?
  4. İş sağlığı ve güvenliği kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?
  5. Tehlikeli sınıfta kaç İSG uzmanı?

Iş güvenliği ne zaman başlıyor?

2021-İSG/2 (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı) Sınavı 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacak. Başvurular 22 Ekim- tarihleri arasında alınacak olup geç başvuru tarihi olarak belirlendi. Sonuçlar tarihinde açıklanacak.

Çok tehlikeli işyerlerinde kaç iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu?

Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde her 250 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.

Kamuda iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu ne zaman başlıyor?

01.07.2020 Tarihinden itibaren 50 çalışan sayısından daha az kişi ile az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren işletmeler ile kamu kurumlarında yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamaya geçti.

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?

Maddesine gore, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin 6. maddesi ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesine ilişkin 7. maddesi, 4857 sayılı İş Kanununun mülga 81 inci maddesi kapsamında çalışanlar ha- riç kamu kurumları için 1/7/2020 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Tehlikeli sınıfta kaç İSG uzmanı?

Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 500 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.